Malé balení

Nejprodávanější

maso here beef biltong garlic
 
109 Kč
maso here beef biltong original
 
109 Kč
maso here beef biltong horcice
 
109 Kč
piripiri
 
109 Kč
maso here beef biltong original
 
109 Kč
maso here deer biltong
 
109 Kč
6 položek celkem
maso here beef biltong original
109 Kč
P013
maso here beef biltong garlic
109 Kč
P079
maso here beef biltong horcice
109 Kč
P014
maso here beef biltong original
109 Kč
P012
piripiri
109 Kč
P015
maso here deer biltong
109 Kč
P010

Maso jsme se naučili sušit v Africe. V našich podmínkách nám ale chybělo to hlavní – maso z antilopy. Stejně jako další výrobci biltongu v Evropě, jsme proto sáhli po kvalitním hovězím mase. To je alternativa, která je v Čechách celkem dostupná. Hovězí sušené maso je tak základem naší nabídky. Kromě Originálu tak můžeš sáhnout i po mnoha dalších příchutích. Pokračovat

Kvalitní maso je základ

Používáme výhradně kulatou plec neboli falešnou svíčkovou (8), která se vyznačuje velmi jemnou a křehkou texturou. Skoro byste ji nerozeznali od pravé svíčkové. A proč zrovna ji? Je to hlavně z toho důvodu, že toto maso je velmi libové a váleček z mladého kusu je téměř bez tuků a žil. Tím pádem se jedná o čisté maso, které je téměř hned připravené k procesu sušení. Dalším výborným kusem je ještě zadní kýta (vrchní šál (6) a ořech (5), která má stejné vlastnosti jako falešná svíčková.

obiltongu2

Někteří můžou namítat, že není nad dobře uzrálé maso. S tím souhlasíme, ale takové maso je ideální na gril nebo pánev. Vzhledem k tomu, že při sušení nedosahujeme takové teploty jako při smažení nebo grilování, tak je důležité, aby maso bylo pokud možno co “nejčistší”, tedy bez blan, žil, tepen a pojiv. Ty totiž po usušení zůstavají stejně tvrdé a pružné jako za syrova. To pak celou chuť a požitek z usušeného masa velmi kazí. Proto maso vždy ručně očistíme od všeho co tam nemá být a teprve pak s ním teprve pracujeme dále.

Používáme výhradně jelení zadní kýtu, která má velmi jemnou a křehkou texturu. Toto maso je velmi libové a téměř bez tuků a žil. Na výrobu 30 gramů našeho sušeného jeleního biltongu ho spotřebujeme až 100 gramů v syrovém stavu. Maso pro náš jelení biltong pochází z oblastí Vysočiny a Šumavy.

jeleni-maso-druhy

Kudy se dostal jelen do naší nabídky

Na jaře 2018 si zvěřinu jako limitovanou edici odhlasovali naši zákazníci a první várku jsme vyprodali dřív, než jelen krmelec vyžere. V prosinci jste pak vykoupili všechny naše zásoby jelenů, které jsme dovezli ze Švédska. Takže co asi tak mohlo následovat? Jelení druh se nastálo zabydlel v naší nabídce.