Gloucester Naga Chilli Biltong

145 Kč / ks 145 Kč / 1 ks
Skladem

Ručně vyráběný biltong z anglického Gloucesteru. Africká receptura, pomalu sušené britské hovězí, žádná chemie. Prostě tak, jak to máme rádi. V tomto případě všechno říznutý chilli papričkou Naga.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Příběh The Gloucester Biltong Company je až neuvěřitelně podobný tomu našemu. Kámoši Paul a Craig před 10 lety začali pro kamarády sušit maso. Pak založili firmu, z Afriky si dovezli sušičky na maso a postili se do toho naplno. O tom, že to dělají fakt dobře svědčí i fakt, že jejich maso získalo v roce 2016 ocenění Great Taste Awards

Pořádná chuť chilli

Chlapi z Gloucesteru v tomto případě šáhli po chilli papričce Bhut Jolokia známá také jako Naga Jolokia nebo Ghost chilli. Ta dosahuje pálivosti až 1 041 427 jednotek SHU. Až do roku 2007 byla uznávána jako nejpálivější paprička světa. Jejím křížením s červenou papričkou habanero vznikl v roce 2012 v Jižní Karolíně hybrid Carolina Reaper.

Složení

Hovězí maso (95 %), sůl, koriandr, pepř, cukr, ocet, naga chilli

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
selection gloucester chilli biltong selection gloucester chilli biltong
5
MN Avatar autora | 15.10.2018
Je to úplně jiné, než cokolikv jsem kdy měl. A chci to zase:-) A hodně toho...

Všechno to začalo jako úplně běžný koníček. Paul byl taxikář a v posledních 10 letech v Gloucesteru vyráběl biltong pro svoje kámoše, rodinu a kolegy z práce. Po nějakém čase se dostal ale do úplně stejné situace jako my. Přestal stíhat, protože poptávka po jeho mase byla stále větší. V ten moment potkal Craiga a společně se do toho pustili naplno.

Biltong_Company.  Craig Edwards, left, and Paul Elliott

V lednu 2105 dovezli do Anglice první dvě profi sušičky masa z Jižní Afriky a nedaleko Gloucesteru vybudovali plně vybavenou sušírnu masa, sklad a zázemí pro jejich nově vznikající firmu. O měsíc později se dohodli na spolupráci s řeznictvím Ben Creese Country Butchers z nedalekého Stauntonu a nic už tak nebránilo tomu, aby se jejich business mohl naplno rozjet.

Produkce se tak rozjela v březnu 2015 a za pouhé tři měsíce obdrželi první ocenění - Health Mark by Gloucester City Council. Díky němu získali povolení k prodeji jejich biltongu po celém Spojeném království a Evropě. O tom, že to dělají fakt dobře svědčí i fakt, že jejich maso získalo hned v dalším roce ocenění Great Taste Awards, které již několikrát obhájili.

Firma v Gloucesteru mezi místními poměrně rychle zdomácněla a sami zákazníci začali Paulovi a Craigovi zasílat různé návrhy na recepty a příchutě, které by mohli při sušení vyzkoušet. V současné době je jejich biltong hodnocen jako jeden z nejleších v celé Británii a my máme tu čest vám ho nabídnout k ochutnání v naší nabídce.