Renjer Sobí Jerky 10ks

1 450 Kč / ks 145 Kč / 1 ks
Skladem

Tradiční a zároveň nejpopulárnější varianta sušeného masa od nadšenců ze švédského Skåne. Severská klasika, pro nás těžká exotika. Právě teď exkluzivně v nabídce Maso Here Selection.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tahla varianta sušeného sobího masa od Renjer Jerky je moderní interpretace tradičního severského postupu sušení masa, který má stoletou tradici. Sušené sobí maso bylo jedním z tajemstvích, která pomáhala Vikingům a severským domorodým kmenům přežít chladné a drsné zimy. Navíc je sobí maso proslulé díky své jedinečné a exotické chuti a vysokému obsahu proteinů.

Ochutnej skutečný sever! 

Složení

Sobí maso, koření, sůl, konzervant E250

Nutriční hodnoty ve 100 g 

Energetická hodnota (kJ/kcal): 1142/273
Tuky: 4,5 g 
Sacharidy: 0 g
Bíílkoviny: 56,7 g
Sůl: 4 g

Hmotnost 25 gramů. Trvanlivost 12 měsíců od data výroby. Skladujte při pokojové teplotě!

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Příběh Renjer Jerky začal před několika lety ve městě Arjeplog v severním Švédsku. Právě tam měl otec jedno ze spoluzakladatelů firmy malé pekařství. Timův otec žil v Německu a do Švédska létal pouze jednou měsíčně, aby zkontroloval obchod. Jednou vzal Tima sebou a mimo běžné kontroly strávili také několik dní v divočině. Tam si kromě jízdy na sněžném skútru nebo chytání ryb vyzkoušeli také venkovní táboření ve stanu. Během tohoto výletu Tim poprvé ochutnal sušené sobí maso a jeho chuť se mu dost silně vryla do paměti.

renjer jerky founder

O několik let později odešel Tim studovat obchod na univerzitu do Lundu. Původně se chtěl zabývat vývojem informačních systémů jako mnoho jeho spolužáků. Několikrát si ovšem také vzpomněl na zážitky z cest se svým otcem a na skvělou chuť sušeného sobího masa. Nemohl se zbavit myšlenky, že by se jeho výrobě začal věnovat naplno a po krátké době pro tento nápad získal i další dva spolužáky - Antona a Alexe. Těm se sice tento druh podnikání zdál nejprve poněkud zvláštní, ale po usušení několika zkušebních várek uznali, že sobí sušené maso je jedinečný výrobek, který si určitě najde snadno svoje místo na trhu.

A tak začal příběh Renjer Jerky...