Začátečnický Starter Pack 10ks

1 299 Kč / ks
Skladem (7 ks)
Můžeme doručit do:
27.11.2020

Nevíš jak začít se sušeným masem? Proto jsme pro tebe připravili tento box. Najdeš tam od každého druhu něco a získáš tak možnost poznat více variant najednou a zjistit, jestli seš spíš na biltong nebo jerky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jsi tu nový a ještě nevíš, co ti chutná? A nebo jsi už zhýčkaný masožravec, co se nemůže rozhodnout? Nech to na nás. Sestavíme vždy unikátní balík s 10 kusy toho nejzajímavějšího ze světa biltongu, jerky a droëwors. 

Začátečnický Starter Pack obsahuje

  • 4x Biltong
  • 4x Jerky
  • 2x Droëwors

A jaký je v tom mase rozdíl?

V zásadě se sušené maso může rozdělit na dva základní typy – jerky, které pochází z oblasti Severní Ameriky a jihoafrický biltong. Jerky jsou u nás stále mnohem populárnější a tak se označení "jerky" vžilo jako obecné označení všech druhů sušených mas. Není to ale tak černobílé a bylo by fajn si v tom udělat pořádek.

Jerky

Jerky se nejčastěji dělá z hovězího, případně bizoního, drůbežího či vepřového masa. To se před přípravou nařeže na tenké plátky, následně se marinuje, koření či solí a potom se suší. Hlavním rozdílem proti biltongu je původní postup při sušení, kdy se maso udilo, aby dostalo zajímavější chuť a prodloužila se jeho trvanlivost. Dnes se tento způsob už ale moc nevyskytuje.

Biltong

Biltong se nejčastěji vyrábí z masa hovězího, pštrosího nebo antilopího. Dnes se už ovšem setkáme i s variantami z divočiny nebo vepřového masa. Obvykle se připravuje z plátků syrového masa nakrájených na pruhy podél nebo napříč svalovinou. Po usušení se teprve maso krájí na malé pásečky.

Droewors

Droëwors (význam se dá klidně přeložit jako sušený párek) je varianta sušeného masa, která stejně jako biltong, pochází z Jihoafrické Republiky. Původ jeho názvu jde i tentokrát hledat v holandštině jako "droge worst". Historie jeho vzniku se velmi podobá biltongu. I v tomto případě hledali holandští osadníci způsob, jak konzervovat maso, aby jim déle vydrželo.

Doplňkové parametry

Kategorie: Začínáme se sušeným masem
Typ sušeného masa: Jerky, Biltong, Droëwors

Rozdíly mezi jerky a biltongem

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: