Biltong En Provence

Biltong en Provence, to je dobrodružství Elodie a Clémenta z francouzského Aix, kteří se po návratu z Kapského Města v Jižní Africe rozhodli, že biltong, který tam ochutnali je tak dobrý, že ho budou vyrábět i doma. Prostě klasiku, kterou známe v Maso Here z vlastní zkušenosti. 

elodie-clement-biltong

Nejprve se s nápadem sušit maso svěřili kamarádům, kteří byli zpočátku trochu nedůvěřiví. Ale možná jenom to proto, že biltong vůbec neznali. Teď už je vše jinak. Biltong milují a jsou z nich pravidelní zákaznící. 

Jejich biltong se snaží být co nejvíce autentický a skloubit chuť prémiového francouzského býčího masa a originálního afrického koření. Na povrchu je maso hezky proschlé a v jádru si zachovává stále určitou šťavnatost. Elodie a Clément se ale nebojí ani experimentů a tak mezi jejich masem najdete i druhy z česnekem nebo zázvorem. 

A aby bylo jasno, co se masa samotného týká, tak tady se jedná o pořádnou prémiovku. Do sušičky tentokrát zamířili býci z Camargue. Jejich maso má minimální množství tuku a specifické je i svou chutí, z které jsou cítit byliny a rákos. Býci z Camargue jsou chováni na rozlehlém území tvořeném deltou řeky Rhôny a jejich označení je chráněným názvem.

biltong-en-provence

 

Cena

239239
1239239
3 položek celkem
biltong en provence original
239 Kč
biltong en provence cesnek
239 Kč
biltong en provence chilli
239 Kč

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem