Biltong Starter Pack 5ks

599 Kč –5 %
biltong box
599 Kč –5 % 569 Kč / ks
Skladem (> 10 ks)
Můžeme doručit do:
27.11.2020

Chceš začít objevovat chutě, které v sobě ukrývá biltong? Tohle maso u nás ještě není tolik známe. Přitom je mnohem šťavnatější a jemnější než jerky. Sestavíme pro tebe vždy balíček toho, co bys měl určitě ochutnat.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jsi tu nový? A nebo zrovna teď nemáš inspiraci? Nech to na nás. Připravíme pro tebe vždy balíček toho nejzajímavějšího biltongu. Můžeš se spolehnout, že dostaneš pouze prvotřídní maso.

Balení obsahuje 5 kusů námi vybraného biltongu.

 

A jaký je rozdíl mezi Biltongem a Jerky?

V zásadě se sušené maso může rozdělit na dva základní typy – jerky, které pochází z oblasti Severní Ameriky a jihoafrický biltong. Jerky jsou u nás stále mnohem populárnější a tak se označení "jerky" vžilo jako obecné označení všech druhů sušených mas. Není to ale tak černobílé a bylo by fajn si v tom udělat pořádek.

Jerky

Jerky se nejčastěji dělá z hovězího, případně bizoního, drůbežího či vepřového masa. To se před přípravou nařeže na tenké plátky, následně se marinuje, koření či solí a potom se suší. Hlavním rozdílem proti biltongu je původní postup při sušení, kdy se maso udilo, aby dostalo zajímavější chuť a prodloužila se jeho trvanlivost. Dnes se tento způsob už ale moc nevyskytuje.

Biltong

Biltong se nejčastěji vyrábí z masa hovězího, pštrosího nebo antilopího. Dnes se už ovšem setkáme i s variantami z divočiny nebo vepřového masa. Obvykle se připravuje z plátků syrového masa nakrájených na pruhy podél nebo napříč svalovinou. Biltong se suší vcelku a krájí se až před vložením do obalu. Proces sušení trvá až 4 dny, což je ve srovnání s jerky úplně jiná písnička. Maso je uvnitř vláčnější.

Doplňkové parametry

Kategorie: Starter Packy
Typ sušeného masa: Biltong

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: