Blog

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sušeném mase, ale báli jste se zeptat. Píšeme pro vás recepty na domácí sušení masa, sdílíme novinky ze světa jerky a biltongu a děláme vše proto, aby se sušené maso dostalo do širšího povědomí. 

 

Recept na domácí hovězí jerky Maso Here

Možná si vzpomínáš na dobu, kdy jsi toho o sušeném masu ještě mnoho nevěděl. My ano, tehdy jsme totiž znali jen jerky, protože to je podstatně známější pojem než biltong. A i když se ve výrobě věnujem...

Sušené maso a americké pivo: Perfektní kombinace na hraně závislosti

Když milujete šťavnaté sušené maso a zároveň krásně chlazené pivo, je jen otázkou času, kdy začnete uvažovat, jak obě slasti propojit do jednoho celku. Málokdo je k tomu povolanější, než Jakub a Jakub...

Domácí sušení: Recept na hovězí biltong s kampotským pepřem

Začátkem června jsme vypustili na světlo světa novinku v podobě Hovězího biltongu s kampotským pepřem. Nebyli bychom to my, kdybychom vám neukázali, jak si toto prémiové sušené maso udělat doma. Navíc...

Grilovací marináda z koření od Maso Here

Už nějakou dobu prodáváme skvělé produkty na domácí sušení masa. Věděli jste ale, že některé naše koření a omáčky můžete použít i na grilování? Je léto a Češi maso na ohni prostě milují. Proto jsme se...

Rozhovor s Ondrou o nových nožích Maso Here

V našem e-shopu už máme pár týdnů nové řeznické nože určené nejen pro výrobce domácího sušeného masa. Jelikož máme s těmito noži dlouhou a hlavně dobrou zkušenost, připravili jsme si pro vás rozhovor ...

Domácí sušení: Jak chutná sušený had a jak se suší na slunci?

Popularita domácího sušení neustále roste. Víc a víc vás zajímají tipy a triky na to, jak si sušit maso doma. Uvědomujeme si, že někdy to je boj a pro někoho velká neznámá. Náš hlavní masožravec Ondra...

Rozhovor s Klárou z Pepperfieldu o naší spolupráci

Asi jste zaregistrovali naši novinku v podobě Hovězího Biltongu s kampotským pepřem, na které jsme spolupracovali s firmou Pepperfield. Pro ty z vás, které zajímá, jak tato spolupráce vznikala a co si...

Recept na domácí jerky s tekutým kouřem, sójovkou a octem

Přinášíme ti další recept na domácí jerky, při kterém používáme tři naše oblíbené ingredince - jablečný ocet, sójovou omáčku a tekutý kouř. Můžeme ti tak snadno odměřit všechny potřebné přísady a opět...

Příbeh Runder Biltong - Jak se na svět dostal jeden z nejjemnějších biltongů v Evropě

Runder je holandská firma založená dvěma kamarády, které očarovala africká příprava sušeného masa. Dávají si záležet na kvalitních surovinách a tradičních postupech. Výsledkem je pak biltong s perfekt...