Blog

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sušeném mase, ale báli jste se zeptat. Píšeme pro vás recepty na domácí sušení masa, sdílíme novinky ze světa jerky a biltongu a děláme vše proto, aby se sušené maso dostalo do širšího povědomí. 

 

Jak se dělá basturma

Basturma je velmi populární varianta sušeného masa, o kterou se v poslední době snaží mnoho lidí. I proto jsme se rozhodli ji zařadit do naší nabídky. Basturmu pro nás suší Denis Gončar a nebojí se po...

Velká ochutnávka sušeného masa z Finska, Itálie, Holandska a Anglie

Neustále hledáme nové produkty po celé Evropě. Teď se nám ovšem nahromadilo tolik druhů v našem pražsém obchodě, že jsme museli udělat jednu mega ochutnávku. Máme tady tak maso z Itálie, Finska, Angli...

Tekutý kouř. Co to je a jak ho používat?

Tekutý kouř není žádná novinka. V gastronomii se používá již od 50. let pro zvýraznění chuti potravin a pomáhá také jejich konzervaci. Tekutý kouř vzniká, stejně jako klasické studené a teplé ...

Na kolik stupňů a jak dlouho sušit jerky a biltong

Naše odpoveď na nejčastější otázku všech zájemců o domácí sušení. Jerky nebo biltong, odpoveď máme pro oba tábory. Rozdíly jsou dost velké, ale žádná velká vědo to není. Mrni na naše video. Ob...

Recept na hovězí jerky marinované v kořenící směsi Maso Here

Naše směsi koření se hodí na výrobu jak biltongu, tak i jerky. Důkazem toho je další recept od jednoho z vás. Tentokrát to budou beef jerky s příchutí hořčice a chilli od Lukáše Sýkory. Díky! Potře...

Novinka: Jerky od Usušil & syn přináší do nabídky zajímavé kombinace

O další rozšíření naší nabídky se postarají pánové z firmy Usušil & syn. Jejich tři varianty sušeného masa se rozhodně zařadí mezi speciality, protože nejdou cestou klasických příchutí. Takže co t...

Recept na sušené hovězí maso naložené v soli a sušené ve visu v gáze

Recept na sušené hovězí od Jana Zelenky. Když jsme na náš Facebook a Instagram dali fotku jeho sušené nádhery, kterou nám poslal, tak se ihned ozvalo mnoho lidí s žádostí o recept. Proto jsme se rychl...

Jak vybrat sušičku na maso a na kolik stupňů sušit

V tomto článku se zaměříme na dochucení masa a hlavně na výběr správné sušičky. Poradíme ti taky na kolik stupňů sušit, když chceš dělat biltong nebo jerky. Nebudeme ti doporučovat přímo nějaké kon...

Sušené maso nemusí být jenom z hovězího: Co všechno se dá koupit na Internetu

Sušené hovězí maso ve stylu beef jerky, nebo jako tradiční biltong už je klasika. Ale rozhodně není od věci se podívat, co všechno se dá usušit a tedy i koupit různě po světě. Sestavili jsme pro tebe ...