Blog

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sušeném mase, ale báli jste se zeptat. Píšeme pro vás recepty na domácí sušení masa, sdílíme novinky ze světa jerky a biltongu a děláme vše proto, aby se sušené maso dostalo do širšího povědomí. 

 

Rozhovor s Klárou z Pepperfieldu o naší spolupráci

Asi jste zaregistrovali naši novinku v podobě Hovězího Biltongu s kampotským pepřem, na které jsme spolupracovali s firmou Pepperfield. Pro ty z vás, které zajímá, jak tato spolupráce vznikala a co si...

Recept na domácí jerky s tekutým kouřem, sójovkou a octem

Přinášíme ti další recept na domácí jerky, při kterém používáme tři naše oblíbené ingredince - jablečný ocet, sójovou omáčku a tekutý kouř. Můžeme ti tak snadno odměřit všechny potřebné přísady a opět...

Příbeh Runder Biltong - Jak se na svět dostal jeden z nejjemnějších biltongů v Evropě

Runder je holandská firma založená dvěma kamarády, které očarovala africká příprava sušeného masa. Dávají si záležet na kvalitních surovinách a tradičních postupech. Výsledkem je pak biltong s perfekt...

Jak se dělá basturma

Basturma je velmi populární varianta sušeného masa, o kterou se v poslední době snaží mnoho lidí. I proto jsme se rozhodli ji zařadit do naší nabídky. Basturmu pro nás suší Denis Gončar a nebojí se po...

Velká ochutnávka sušeného masa z Finska, Itálie, Holandska a Anglie

Neustále hledáme nové produkty po celé Evropě. Teď se nám ovšem nahromadilo tolik druhů v našem pražsém obchodě, že jsme museli udělat jednu mega ochutnávku. Máme tady tak maso z Itálie, Finska, Angli...

Tekutý kouř. Co to je a jak ho používat?

Tekutý kouř není žádná novinka. V gastronomii se používá již od 50. let pro zvýraznění chuti potravin a pomáhá také jejich konzervaci. Tekutý kouř vzniká, stejně jako klasické studené a teplé ...

Na kolik stupňů a jak dlouho sušit jerky a biltong

Naše odpoveď na nejčastější otázku všech zájemců o domácí sušení. Jerky nebo biltong, odpoveď máme pro oba tábory. Rozdíly jsou dost velké, ale žádná velká vědo to není. Mrni na naše video. Ob...

Recept na hovězí jerky marinované v kořenící směsi Maso Here

Naše směsi koření se hodí na výrobu jak biltongu, tak i jerky. Důkazem toho je další recept od jednoho z vás. Tentokrát to budou beef jerky s příchutí hořčice a chilli od Lukáše Sýkory. Díky! Potře...

Novinka: Jerky od Usušil & syn přináší do nabídky zajímavé kombinace

O další rozšíření naší nabídky se postarají pánové z firmy Usušil & syn. Jejich tři varianty sušeného masa se rozhodně zařadí mezi speciality, protože nejdou cestou klasických příchutí. Takže co t...