Časté dotazy

Jaký je rozdíl mezi jerky a naším sušeným masem?

Typ sušeného masa, které nabízíme se jmenuje biltong. Ten pochází z afrického kontinentu a jedná se o tepelně neupravované sušené, jemně kořeněné maso. O konkrétních rozdílech mezi jerky a naším masem si můžete podrobně přečíst v článku na našem blogu. 

 

Je vaše maso vhodné pro diabetiky?

Ano, naše maso neobsahuje žádný cukr a je tedy vhodné i pro diabetiky. Více se můžeš dočíst na stránce Nutriční hodnoty. Uvidíš, že naše maso je 100% přírodní a jíst ho může úplně každý, kdo má aspoň dva zuby.

 

Od jakého dodavatele berete maso pro sušení?

Maso nám dodává Řeznictví a uzenářství Oldřich Čejka. Rodinná firma, u kterou založil v roce 1930 Josef Čejka. Firma si zakládá na rodinné tradici a je otevřená vůči novým technologiím a postupům. Patří jim obrovský dík, protože jejich maso je prvotřídní a strávili s námi spoustu času na začátku, kdy jsme vybírali vhodný typ masa pro sušení.

 

Kolik syrového masa se použije na balení o váze 25 gramů?

Obecně platí, že během sušení ztratí maso až 75% svého objemu. Jedno balení o váze 25 gramů tak vzniklo usušením cca 100 gramů syrového masa. Záleží samozřejmě na délce sušení, tloušťce každého kousku a následném procesu dosychání na vzduchu.

 

Obsahuje vaše maso nějaké alergeny?

Nikoliv. Náš výrobek je zcela bez alergenů. 

 

Je možné objednat i speciální, velké balení?

Ano. I tyto speciální objednávky umíme vyřešit. Pytel o váze 1000 gramů, speciální příchuť vlastní design balení. Umíme toho opravdu hodně. Stačí nás kontaktovat mailem nebo telefonicky a domluvíme se na možnostech. 

 

Chtěl bych prodávat vaše sušené maso ve svém obchodě.

Mrkni na stránku Velkoobchod a napiš nám. Můžeš využít přímý kontakt na našeho obchodního zástupce Zdeňka, který je na telefonu 7 dní v týdnu.

 

Jak dlouho naše sušené maso vydrží?

Naše maso má na každém balení uvedenou trvanlivost 3 měsíce od data výroby. Tato trvanlivost je podmíněna uchováním uzavřeného balení v suchu a temnu do 25oC. Africký domácí biltong ovšem při těchto podmínkách vydrží až rok, v našich podmínkách jsme ale oficiálně trochu opatrnější.

 

Budete sušit i jiné druhy masa?

Vzhledem k tomu, že si skutečně zakládáme na prvotřídní kvalitě masa, které nakupujeme výhradně v České republice, se nám nabízí ještě několik dalších druhů, které má český trh k dispozici. Odpověď je ano, chystáme vyrábět biltong i z jiného druhu masa. Nabízí se vepřové a krůtí.