Gloucester Biltong - Traditional Droëwors 40g
Kód: P032poštovné zdarma.
maso nebude chutnat.
ve všední dny do 24 hodin.
Detailní popis produktu
Droëwors (význam se dá klidně přeložit jako sušený párek) je varianta sušeného masa, která stejně jako biltong, pochází z Jihoafrické Republiky. Na droëwors se nejčastěji používá hovězí maso, které může být v tomto případě i trochu prorostlejší a s vyšším podílem tuku.
Docela podrobně jsme se o tom rozepsali v našem článku Co jsou to droewors.
Kdo to pro nás vyrábí?
Příběh The Gloucester Biltong Company je až neuvěřitelně podobný tomu našemu. Kámoši Paul a Craig před 10 lety začali pro kamarády sušit maso. Pak založili firmu, z Afriky si dovezli sušičky na maso a postili se do toho naplno. O tom, že to dělají fakt dobře svědčí i fakt, že jejich maso získalo v roce 2016 ocenění Great Taste Awards.
Složení
Hovězí maso 97%, originální Droewors kořenící směs (sůl, koření - koriandr, černý pepř), obiloviny, kukuřice (LEPEK), glutaman sodný, dextróza, erythorbát sodný, řepkový olej, sorbát draselný, ječný ocet (LEPEK), balzámový ocet, sladový ocet, voda. Naplněno do přírodního ovčího střívka.
Vyrobeno ve Velké Británii. Masný výrobek trvanlivý fermentovaný. Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25°C. Přiložený absorbér kyslíku není jedlý. Po otevření spotřebujte do 24 hodin.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Archiv produktů |
---|---|
Typ sušeného masa: | Droëwors |
Druh masa: | Hovězí |
Příchuť: | Traditional |
Gramáž: | 40 g |
Pálivost: | Nepálí |
Země původu: | Velká Británie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Výrobce:Gloucester Biltong, Unit 35 Highfield Business Park, Tewkesbury Road, Gloucester, GL19 4BP
Všechno to začalo jako úplně běžný koníček. Paul byl taxikář a v posledních 10 letech v Gloucesteru vyráběl biltong pro svoje kámoše, rodinu a kolegy z práce. Po nějakém čase se dostal ale do úplně stejné situace jako my. Přestal stíhat, protože poptávka po jeho mase byla stále větší. V ten moment potkal Craiga a společně se do toho pustili naplno.
V lednu 2105 dovezli do Anglice první dvě profi sušičky masa z Jižní Afriky a nedaleko Gloucesteru vybudovali plně vybavenou sušírnu masa, sklad a zázemí pro jejich nově vznikající firmu. O měsíc později se dohodli na spolupráci s řeznictvím Ben Creese Country Butchers z nedalekého Stauntonu a nic už tak nebránilo tomu, aby se jejich business mohl naplno rozjet.
Produkce se tak rozjela v březnu 2015 a za pouhé tři měsíce obdrželi první ocenění - Health Mark by Gloucester City Council. Díky němu získali povolení k prodeji jejich biltongu po celém Spojeném království a Evropě. O tom, že to dělají fakt dobře svědčí i fakt, že jejich maso získalo hned v dalším roce ocenění Great Taste Awards, které již několikrát obhájili.
Firma v Gloucesteru mezi místními poměrně rychle zdomácněla a sami zákazníci začali Paulovi a Craigovi zasílat různé návrhy na recepty a příchutě, které by mohli při sušení vyzkoušet. V současné době je jejich biltong hodnocen jako jeden z nejleších v celé Británii a my máme tu čest vám ho nabídnout k ochutnání v naší nabídce.