Gloucester Piri Piri Droëwors

179 Kč / ks
Skladem (> 10 ks)

Tradiční droëwors vyrobené z britského hovězího podle původní africké receptury, tenrokrát trošku ostřejší, aby to mělo pořádnej říz.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Droëwors (význam se dá klidně přeložit jako sušený párek) je varianta sušeného masa, která stejně jako biltong, pochází z Jihoafrické Republiky. Na droëwors se nejčastěji používá hovězí maso, které může být v tomto případě i trochu prorostlejší a s vyšším podílem tuku.

Docela podrobně jsme se o tom rozepsali v našem článku Co jsou to droewors.

co-jsou-to-droewors

Kdo to pro nás vyrábí?

Příběh The Gloucester Biltong Company je až neuvěřitelně podobný tomu našemu. Kámoši Paul a Craig před 10 lety začali pro kamarády sušit maso. Pak založili firmu, z Afriky si dovezli sušičky na maso a postili se do toho naplno. O tom, že to dělají fakt dobře svědčí i fakt, že jejich maso získalo v roce 2016 ocenění Great Taste Awards

Složení

Hovězí maso 97%, piri piri Droewors kořenící směs (sůl, koření - koriandr, chilli prášek, chilli papričky, černý pepř), obiloviny, kukuřice (LEPEK), glutaman sodný, sorbát draselný, ječný ocet (LEPEK), voda. Naplněno do přírodního ovčího střívka.

Vyrobeno ve Velké Británii. Masný výrobek trvanlivý fermentovaný. Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25°C. Přiložený absorbér kyslíku není jedlý. Po otevření spotřebujte do 24 hodin.

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Droëwors
Typ sušeného masa: Droëwors
Druh masa: Hovězí
Příchuť: Piri Piri
Gramáž: 100 g
Země původu: Velká Británie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Všechno to začalo jako úplně běžný koníček. Paul byl taxikář a v posledních 10 letech v Gloucesteru vyráběl biltong pro svoje kámoše, rodinu a kolegy z práce. Po nějakém čase se dostal ale do úplně stejné situace jako my. Přestal stíhat, protože poptávka po jeho mase byla stále větší. V ten moment potkal Craiga a společně se do toho pustili naplno.

Biltong_Company.  Craig Edwards, left, and Paul Elliott

V lednu 2105 dovezli do Anglice první dvě profi sušičky masa z Jižní Afriky a nedaleko Gloucesteru vybudovali plně vybavenou sušírnu masa, sklad a zázemí pro jejich nově vznikající firmu. O měsíc později se dohodli na spolupráci s řeznictvím Ben Creese Country Butchers z nedalekého Stauntonu a nic už tak nebránilo tomu, aby se jejich business mohl naplno rozjet.

Produkce se tak rozjela v březnu 2015 a za pouhé tři měsíce obdrželi první ocenění - Health Mark by Gloucester City Council. Díky němu získali povolení k prodeji jejich biltongu po celém Spojeném království a Evropě. O tom, že to dělají fakt dobře svědčí i fakt, že jejich maso získalo hned v dalším roce ocenění Great Taste Awards, které již několikrát obhájili.

Firma v Gloucesteru mezi místními poměrně rychle zdomácněla a sami zákazníci začali Paulovi a Craigovi zasílat různé návrhy na recepty a příchutě, které by mohli při sušení vyzkoušet. V současné době je jejich biltong hodnocen jako jeden z nejleších v celé Británii a my máme tu čest vám ho nabídnout k ochutnání v naší nabídce.