Jerky Renjer Jerky

 

Jerky je vynález americkejch indiánů a dneska ho zná už skoro každej. U nás v ČR je to prakticky synonymum pro sušený maso obecně. Nicméně druhů a tipů sušenýho masa je víc, například jihoafrický biltong – naše láska. Liší se postupem výroby, použitými ingrediencemi nebo délkou a způsobem sušení.

Pokud cheš o jerky vědět víc, klikni níže, čeká tam na tebe video 2:38 dlouhé, střípky z historie sušeného masa, a informace k přípravě a skladování jerky. Více here 👇 

#ShowMore#

Příprava a postup výroby

Na výrobu jerky se nejčastějc používá kvalitní hovězí (případně bizoní), vepřový nebo krůtí maso. To se před přípravou nařeže na tenký plátky o síle asi 5 mm a zbaví se veškerého tuku. Obvykle se marinuje ve směsi koření, sójovky, soli, cukru a dalších přísad těsně před sušením. Potom přijde na řadu sušení.

Skladování

Usušený maso pak můžeš skladovat při pokojový teplotě, ale vůbec nejlepší je dát ho do doypacků s absorbérem kyslíku, protože, kde je kyslík, tam může vzniknout plíseň. My to tak děláme taky, proto v našem jerky nenajdeš žádný zlý konzervanty, žádný éčka. Jerky je velmi chutným a dobře stravitelným zdrojem energie a bílkovin vhodným pro masožravce, sportovce, turisty, indiány, a tak vůbec nějak kohokoliv, kdo si rád a zdravě pošmákne na kvalitním mase

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz