Jerky

Nejprodávanější

Rusticv Jerky Honey Habanero Copy 3
 
129 Kč
Detail
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy 2
 
129 Kč
Detail
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy
Rustic Jerky Honey & BBQ 50g
Skladem (> 10)
P050
 
129 Kč
Detail
ususil a syn hovezi
 
125 Kč
Detail
Grizzly Beef Jerky Original
Grizzly Jerky - Original 50g
Už brzy v prodeji
P034
 
145 Kč
SVAROG Smoked
Svarog Jerky - Smoked 50g
Skladem (> 10)
P081
 
109 Kč
Detail
66 položek celkem
windsor srnec P124
windsor jelen tymian P120
windsor jelen smoke
135 Kč
P121
windsor kanec hot
135 Kč
P122
windsor kanec paprika P123
Grizzly Beef Jerky citron a zazvor
145 Kč
P038
Grizzly Beef Jerky provensalske
145 Kč
P037
Grizzly Beef Jerky chilli
145 Kč
P036
Grizzly Beef Jerky Original
145 Kč
P034
Grizzly Beef Jerky pepř
Grizzly Jerky - Pepř 50g
Skladem (> 10 ks)
145 Kč
P035
jerky starter1
499 Kč –6 %
Jerky Starter Pack 4ks
Momentálně nedostupné
469 Kč
S079
jimmys Food Copy 7
119 Kč
P077
jimmys Food Copy 8
119 Kč
P076
jimmys Food Copy 10
119 Kč
P074
jimmys Food Copy 9
119 Kč
P075
sticks jimmy img
129 Kč
P080
wild jerky beef
129 Kč
P065
wild jerky deer
129 Kč
P064
wild jerky kanec
119 Kč
P063
wild jerky starter pack
377 Kč
S016
Renjer
145 Kč
P048
renjer jerky box jelen
1 450 Kč –5 %
1 375 Kč
S023
renjer jelen chilli limeta
145 Kč
P111
Renjer Copy
Renjer - Losí Jerky 30g
Skladem (> 10 ks)
145 Kč
P047
renjer jerky box los box
1 450 Kč –5 %
1 375 Kč
S022
Renjer los cerny pepr
145 Kč
P110
renjer los natural
145 Kč
P112
Renjer Copy 2
Renjer - Sobí Jerky 25g
Skladem (> 10 ks)
145 Kč
P046
renjer jerky sob
1 450 Kč –5 %
1 375 Kč
S021
renjer sob natural
145 Kč
P113
Renjer starter pack
Renjer - Starter Pack 3ks
Skladem (> 10 ks)
435 Kč
S013
Renjer starter pack
580 Kč –5 %
Renjer - Starter Pack 4ks
Skladem (> 10 ks)
549 Kč
S094
susene maso krabice hovezi chilli copy 2
1 935 Kč –7 %
1 800 Kč
S071
susene maso krabice hovezi chilli copy 3
1 935 Kč –7 %
1 800 Kč
S073
Starter Pack
387 Kč
S014
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy 3
129 Kč
P051
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy
129 Kč
P050
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy 2
129 Kč
P049
SirLoin Cesnek
145 Kč
P055
SirLoin Chilli
SirLoin Jerky - Chilli 50g
Už brzy v prodeji
145 Kč
P054
SirLoin Med a jalovec
145 Kč
P056
SirLoin Paleo Jerky
SirLoin Jerky - Paleo 50g
Už brzy v prodeji
145 Kč
P057
SirLoin Sezam a zazvor P052
SirLoin Traditional
145 Kč
P053
svarog
1 635 Kč –6 %
Svarog Jerky - Mix Krabice 15 ks
Momentálně nedostupné
1 529 Kč
S074
SVAROG Original
109 Kč
P025
susene maso krabice hovezi chilli copy 5
1 635 Kč –6 %
1 529 Kč
S075
SVAROG Smoked
Svarog Jerky - Smoked 50g
Skladem (> 10 ks)
109 Kč
P081
susene maso krabice hovezi chilli copy 7
1 635 Kč –6 %
1 529 Kč
S077
SVAROG Sriracha
Svarog Jerky - Sriracha 50g
Momentálně nedostupné
109 Kč
P026
SVAROG Starter Pack
Svarog Jerky - Starter Pack 3ks
Momentálně nedostupné
327 Kč
S069
ususil a syn hovezi
125 Kč
P097
ususil a syn kachni
125 Kč
P098
ususil a syn kruti
125 Kč
P099
ususil a syn starter pack
375 Kč –4 %
359 Kč
S093
windsor starter
675 Kč –4 %
645 Kč
S095

Američtí indiáni věděli, co je dobré. Jerky je rozhodně jejich výmysl a dneska ho zná skoro každý. Jerky se nejčastěji dělá z hovězího, případně bizoního, drůbežího či vepřového masa. U nás v eshopu najdeš ale rozhodně i exotičtější kousky. Třeba jerky z losího nebo kančího masa. V zásadě se sušené maso může rozdělit na dva základní typy – jerky, které pochází z oblasti Severní Ameriky a jihoafrický biltong. Jerky jsou u nás stále mnohem populárnější a tak se označení "jerky" vžilo jako obecné označení všech drzuhů sušených mas. Pokračovat

Příprava

Na výrobu jerky se nejčastěji používá hovězí (případně bizoní), nebo drůbeží či vepřové maso. To se před přípravou nařeže na tenké plátky, obvykle se marinuje, koření či solí, a potom se suší při teplotě kolem 70 °C. Sušené ho pak lze skladovat při pokojové teplotě a je dobře stravitelným zdrojem energie a bílkovin vhodným např. pro turisty a horolezce.

Jerky

Historie

Jerky je snad již každému známé jako plátky sušeného masa. Jedná se o severoamerickou variantu, kdy samotný název vznikl ze španělského „ch‘arqui“. Takto nazývali španělští kolonizátoři plátky sušeného masa, které si sušili na svých lodích.

Jerky se nejčastěji dělá z hovězího, případně bizoního, drůbežího či vepřového masa. To se před přípravou nařeže na tenké plátky, následně se marinuje, koření či solí a potom se suší. Hlavním rozdílem proti biltongu je původní postup při sušení, kdy se maso udilo, aby dostalo zajímavější chuť a prodloužila se jeho trvanlivost. Dnes se tento způsob už ale moc nevyskytuje. Rozdíly mezi různými typy masa jsou tedy patrné hlavně ve vzhledu. Více o srovnání jerky a biltongu jsme popsali v článku.

Zajímá tě víc?

Doporučujeme každému ochutnat jak jerky, tak i biltong a udělat si vlastní názor na to, které maso mu chutná víc.