Jerky

 

Jerky je vynález americkejch indiánů a dneska ho zná už skoro každej. U nás v ČR je to prakticky synonymum pro sušený maso obecně. Nicméně druhů a tipů sušenýho masa je víc, například jihoafrický biltong – naše láska. Liší se postupem výroby, použitými ingrediencemi nebo délkou a způsobem sušení.

Pokud cheš o jerky vědět víc, klikni níže, čeká tam na tebe video 2:38 dlouhé, střípky z historie sušeného masa, a informace k přípravě a skladování jerky. Více here 👇 

#ShowMore#

Příprava a postup výroby

Na výrobu jerky se nejčastějc používá kvalitní hovězí (případně bizoní), vepřový nebo krůtí maso. To se před přípravou nařeže na tenký plátky o síle asi 5 mm a zbaví se veškerého tuku. Obvykle se marinuje ve směsi koření, sójovky, soli, cukru a dalších přísad těsně před sušením. Potom přijde na řadu sušení.

Skladování

Usušený maso pak můžeš skladovat při pokojový teplotě, ale vůbec nejlepší je dát ho do doypacků s absorbérem kyslíku, protože, kde je kyslík, tam může vzniknout plíseň. My to tak děláme taky, proto v našem jerky nenajdeš žádný zlý konzervanty, žádný éčka. Jerky je velmi chutným a dobře stravitelným zdrojem energie a bílkovin vhodným pro masožravce, sportovce, turisty, indiány, a tak vůbec nějak kohokoliv, kdo si rád a zdravě pošmákne na kvalitním mase

Nejprodávanější

jerky.original
Beef Jerky Original
Momentálně nedostupné
P177
 
129 Kč
jerky.chipotle
Beef Jerky Chipotle
Momentálně nedostupné
P189
 
129 Kč
darkovka jerky min
 
699 Kč
4 položek celkem
darkovka jerky min
699 Kč
S079
jerky.original
Beef Jerky Original
Momentálně nedostupné
129 Kč
P177
jerky.chipotle
Beef Jerky Chipotle
Momentálně nedostupné
129 Kč
P189
maso here jerky P078
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz