Nejdelší biltong na světě

Firma Closwa Biltong byla založená před více než 40 lety v Namibii a sousedních zemích stala pojmem kvalitních sušených masných výrobků. Jejich prémiový biltong a droëwors jsou nabízeny v různých baleních a příchutích. Namibie, země bezkonkurenční přírodní krásy a sluncem zalitých otevřených prostranství, vytváří ideální prostředí pro produkci snacku ze zvěřiny a hovězího biltongu, jejich národní pochoutky. A co ten rekord?

nejdelsi-biltong-min

Od roku 1992 se ve Windhoeku pořádá Biltong Festival. Nizozemská reformovaná církev, která tuto událost v tomto roce hostila asi nikdy nepředpokládala, že se z toho stane tak velká a hojně navštěvovaná událost. Biltong zde vystavují různí výrobci biltongů a festival je dnem setkání s přáteli, ochutnáváním a nákupem všech druhů produktů, masa a uzenin.

krajeni-biltongu

Jednou z hlavních událostí je pak soutěž o největší biltong. A právě Closwa Biltong je držitelem tohoto rekordu. A to hned dva po sobě jdoucí roky. Ten má nyní hodnotu neuvěřitelných 48 metrů.

Tento rekordní 48 metrový souvislý kus biltongu byl vyroben z býka o hmotnosti 480 kilogramů. Jeho hmotnost v syrovém stavu byla 180 kilo a po vysušení vážil 85 kilogramů.​
 

nejdelsi-kus-biltongu


A co k tomu říká Closwa? "Překonat rekord nebyl snadný úkol. Nejprve byla odstraněna z býka žebra a lopatky, pak se začalo s pečlivým "filetováním", kdy jsme museli vyříznout souvislý kus masa. Po celou dobu jsme dávali pozor, abysme jej nepřeřízli, protože tím by nastal okamžitý konec.
 


Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz