10 výhod, které má biltong

Obliba sušeného masa nabírá na síle. A nejde už jenom o jerky, které válcovalo náš trh takovým způsobem, až se vlastně označení jerky stalo synonymem pro sušené maso jako takové. V poslední době začala vzrůstat také obliba biltongu, který se od jerky liší jak původem, tak i přípravou. My jsme si posvítili na deset jeho nejzajímavějších vlastností.  

10-vyhod-biltongu

  1. Biltong obsahuje méně kilojoulů něž ostatní snacky jako jsou bramborové lupínky nebo čokoláda. Můžeme tak klidně říct, že jde o zdravé mlsání. 
  2. Zdravý snack to je hlavně pro svůj vysoký objem bílkovin a zanedbatelné množství sacharidů. 
  3. Jedno balení biltongu o váze 25 gramů ti tak může dodat až polovinu doporučné denní dávky bílkovin.
  4. Fakt se dobře skladuje, protože nezabere skoro žádné místo!
  5. Koření na tradiční biltong se skládá z úplně základních ingrediencí jako sůl, pepř, ocet, koriandr nebo paprika. Žádné chemikálie nebo konzrevanty prostě nejsou potřeba. 
  6. Je bez lepku.
  7. Skvělý snack pro ty, kdo drží keto nebo banting dietu.
  8. Má vysoký obsah vitaminu B12, který pomáhá organismu přeměňovat živiny na energii a přispívá ke správné činnosti nervového systému.
  9. Lidé v JAR dávají žvýkat biltong svým dětem když jim rostou zuby místo gumových hraček. 
  10. Žvýkání biltongu pomáhá udržet koncetraci například řidičům z povolání.
Maso Here - Sušené masoGloucester Traditional Biltong

 

Tím výhody ale určitě nekončí. Můžete ho použít také při vaření, což jsme už zkusili i my. Můžete ho přidat do salátů, míchaných vajec, pečeného chleba nebo koláče se sýrem.

U nás si můžeš vybrat jak z biltongu ze světa nebo zkusit naše vlastní maso, které se biltongem inspiruje a jeho příprava je skoro identická.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz