Jak skladovat sušené maso

Už víš z čeho vyrábět a jak sušit. Dneska si povíme jak správně takové sušené maso skladovat. Je snadné o celou várku přijít kvůli pár chybám, kterým jde snadno předejít.

Sušené maso pořád pracuje a na vzduchu sesychá. I o tom si dneska řekneme. Nechceš přeci, aby se ti drahocené gramy vypařovaly jen tak do vzduchu. Dneska ti na jednom místě sepíšeme výhody a nevýhody jednotlivých druhů skladování. Je třeba dodržovat pár zásad: maso musí být vždy v suchu a temnu a relativně stejné teplotě od nějakých 5 do 25°C.

Papírový pytlík

✅ levné řešení
✅ relativně spolehlivý
✅ jednoduchost
✅ vhodné k příležitostnému užírání
❌ vzduch snadno pronikne papírovým pytlíkem
❌ maso rychle sesychá 
❌ přeschlé maso je tvrdé, ale neztrácí na chuti, jen ho musíš déle žvýkat

Vakuové balení

✅ bez vzduchu zabráníte množení bakterií
✅ vhodné pro dlouhodobé skladování 
❌ je třeba koupit zařízení pro vakuování 
❌ těžko si uzobneš
❌ usušené maso je dost ostré a pytlík se snadno protrhne

Zamražení 

✅ velmi dlouhá trvanlivost
✅ stačí zabalit do mikroténového pytlíku
❌ maso může ztratit na chuti
❌ při špatném uzavření dojde ke zničení masa mrazem
❌ opět nelze kdykoliv si uzobnout

Uzavíratelný pytlík s absorbérem vlhkosti

✅ maso je vždy k dispozici
✅ dlouhá trvanlivost
❌ vyšší náklady na absorbéry a uzavíratelné pytlíky

Mohlo by tě zajímat

Vybavení na uskladnění sušeného masa najdeš v našem eshopu.

Závěr 

My si pro vlastní potřebu dáváme maso do papírového pytlíku a pokaždé se ho snažíme (a nedělá nám to problém) do týdne sníst. Když chceme maso na delší dobu, tak používáme uzavíratelné pytlíky. Přesně ty, v kterých naše maso pak i prodáváme našim zákazníkům.

DIY

Chceš začít sušit maso doma?

Dodáme ti všechno, co potřebuješ na domácí sušení, včetně receptu a potřebných ingrediencí.

Chci sušit doma

Série článků "Usuš si maso doma"

1. díl: Jaké maso se hodí na sušení

2.díl: Recept na sušené maso 

3. díl: V čem doma sušit maso 

4. díl: Jak skladovat sušené maso

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz