Jak skladovat sušené maso

Už víš z čeho vyrábět a jak sušit. Dneska si povíme jak správně takové sušené maso skladovat. Je snadné o celou várku přijít kvůli pár chybám, kterým jde snadno předejít.

Sušené maso pořád pracuje a na vzduchu sesychá. I o tom si dneska řekneme. Nechceš přeci, aby se ti drahocené gramy vypařovaly jen tak do vzduchu. Dneska ti na jednom místě sepíšeme výhody a nevýhody jednotlivých druhů skladování. Je třeba dodržovat pár zásad: maso musí být vždy v suchu a temnu a relativně stejné teplotě od nějakých 5 do 25°C.

Papírový pytlík

✅levné řešení
✅relativně spolehlivý
✅jednoduchost
✅vhodné k příležitostnému užírání
❌vzduch snadno pronikne papírovým pytlíkem
❌maso rychle sesychá 
❌přeschlé maso je tvrdé, ale neztrácí na chuti, jen ho musíš déle žvýkat

Vakuové balení

✅bez vzduchu zabráníte množení bakterií
✅vhodné pro dlouhodobé skladování 
❌je třeba koupit zařízení pro vakuování 
❌těžko si uzobneš
❌usušené maso je dost ostré a pytlík se snadno protrhne

Zamražení 

✅velmi dlouhá trvanlivost
✅stačí zabalit do mikroténového pytlíku
❌maso může ztratit na chuti
❌při špatném uzavření dojde ke zničení masa mrazem
❌opět nelze kdykoliv si uzobnout

Uzavíratelný pytlík s absorbérem vlhkosti

✅maso je vždy k dispozici
✅dlouhá trvanlivost
❌vyšší náklady na absorbéry a uzavíratelné pytlíky

Závěr 

My si pro vlastní potřebu dáváme maso do papírového pytlíku a pokaždé se ho snažíme (a nedělá nám to problém) do týdne sníst. Když chceme maso na delší dobu, tak používáme uzavíratelné pytlíky. Přesně ty, v kterých naše maso pak i prodáváme našim zákazníkům.

Série článků "Usuš si maso doma"

1. díl: Jaké maso se hodí na sušení

2.díl: Recept na sušené maso 

3. díl: V čem doma sušit maso 

4. díl: Jak skladovat sušené maso

susene-maso-v-praktickem-obalu

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení