Doypack ZIP 10 ks
Související produkty
Detailní popis produktu
Doypack sáček se ZIP uzávěrem je ideálním obalem pro balení sušeného masa. V kombinaci s hliníkovou folií zajišťuje nejlepší bariérové vlastnosti proti vlhkosti a kyslíku. Doporučujeme dokoupit také absorbéry kyslíku.
Vzhledem k opětovně uzavíratelnému ZIPu pomáhá udržet svěžest masa. Pokud sáček nad tímto uzávěrem svaříte, jistě oceníte odtrhávací zářezy pro snadné utžení a otevření sáčku.
Obal splňuje zákonné požadavky pro styk s potravinami dle nařízení EU.
Materiál
vnější vrstva: KRAFT (50 µm)
střední vrstva: AL (7 µm)
vnitřní vrstva: CPP (60 µm)
Obsah a rozměry
objem: 500 ml
šířka: 130 mm
výška: 225 mm
hloubka: 70 mm
Mrkni na video
Krok 1: Krájení
Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti.
Krok 2: Kořenění
A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.
Krok 3: Marinování
Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.
Krok 4: Ochucení
Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě dej na 1 kilogram syrového masa zhruba 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr nebo klidně i jiné koření, například Chilli nebo Hořčici. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.
Krok 5: Sušení
Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.
Maso se suší při nízké teplotě (30 - 40°C). Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 2-3 dnech. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.
Krok 6: Balení
Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack a jeden absorbér se hodí k ochraně cca 50 gramů sušeného masa. Ideální je použít jeden absorbér na jeden pytlík masa. Jednoduše vložte absorbér k sušenému masu a dobře utěsněte obal. Absorbéry kyslíku začnou pracovat (absorbují kyslík) z atmosféry během několika minut. Pracujte tedy rychle.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vybavení pro sušení |
---|---|
Hmotnost: | 0.09 kg |
Jak skladovat sušené maso
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.