Maso Here - Antilopa Biltong 30g
Související produkty
Detailní popis produktu
Antilopí maso je v Africe považováno za jedno z nejchutnějších. Vědecké studie dokládají jeho příznivé účinky na lidský organizmus pro nízký obsah tuků a vysoký podíl nenasycených mastných kyselin. Máme tedy velkou radost, že jsme konečně pro tebe mohli usušit tohle maso i my. Rozhodli jsme se pro antilopu losí (Taurotragus oryx), která (světe div se) pochází z českých luhů a hájů.

Antilopa s českým pasem
Maso pochází z farmového chovu České Zemědělské Univerzity a splňuje veškerá kritéria předepisovaná českou legislativou. Antilopy losí se chovají na Školním zemědělském podniku Lány pod vedením Fakulty tropického zemědělství v Praze již od roku 2006.
Maso prošlo sedmi denním procesem přirozeného zrání při teplotě do 4°C. My už jsme pak jenom aplikovali naše klasické postupy sušení masa.
Vyzkoušej gurmánský zážitek
Ať už jsi sportovec a potřebuješ doplnit rychle energii, řidič, co nechce usnout za volantem nebo jenom požitkář, co si chce vychutnat zdravou pochoutku k vínu či pivu. Příležitostí, kdy si dát sušené maso jsou mraky. A pokud je řeč o antilopě, tak tohle maso nepatří v Evropě zrovna k obyvyklým kouskům.
V Čechách a na Slovensku si už získalo sušené maso svoje místo v běžném životě mnoha lidí. My ale říkáme, že je možné vše posunout ještě o kus dál. Věděli jste, že s biltongem můžete například:
- Uvařit skvělá míchaná vajíčka
- Přidat je do kus-kusu, když jste na tůře
- Nebo je smíchat s ořechy?

Složení
antilopí maso jablečný ocet koriandr pepř česnek sůl
100g sušeného masa je vyrobeno z 350g syrového masa. Výrobek neobsahuje žádné alergeny nebo látky ze Seznamu zakázaných látek Světového Antidopingového kodexu. Skladuj na suchém a chladném místě v dobře uzavřeném obalu, při teplotě do 25°C a nevystavuj maso přímému slunečnímu světlu.
Chceš si usušit biltong doma?
Dodáme ti všechno, co potřebuješ na domácí sušení, včetně receptu a potřebných ingrediencí.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Jedno 40 gramové balení našeho sušeného masa je vyrobeno ze 140 gramů hovězího a dokáže zastoupit denní dávku bílkovin potřebnou pro normálního člověka se sedavým zaměstnáním.
Počítáno na 100 g výrobku | |
Energetické hodnoty (kJ/kcal) | 1518/363 |
Tuk | 3 g |
Nasycené mastné kyseliny | 1,5 g |
Sacharidy | <1 g |
Cukr | 0 g |
Bílkoviny | 65 g |
Sůl | 2,2 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Naše maso |
---|---|
Hmotnost: | 0.065 kg |
Typ sušeného masa: | Biltong |
Druh masa: | Antilopí |
Příchuť: | Originál |
Gramáž: | 30 g |
Pálivost: | Nepálí |
Země původu: | Česká republika |
Naše Limitka z Antilopy
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Víte jaký to je rozjet firmu se sušeným masem, když neumíte ani naklepat řízek? Je to docela maso! Náš praděda měl v Hradci Králové řeznictví. Děda měl přezdívku Špek, vyráběl domácí tlačenku a věděl o mase vše.. A my dva? Nás bavil spíš počítač a sport. A přece se všechno nakonec semlelo tak, že rodinná tradice pokračuje.
Náš příbeh je prostě o tom, jak dva bráchové, co spolu dřív prohodili sotva pár vět ročně a neměli moc společných zájmů rozjeli business se sušeným masem. Jeden se naučil sušit maso, druhej pak chtěl založit rodinnou firmu.