Druhy sušeného masa

Jako existuje mnoho druhů piva nebo vína, tak můžeme rozlišovat i několik variant sušeného masa. U nás se setkáváme nejčastěji s dvěma nejběžnějšími typy – jerky, které pochází z oblasti Severní Ameriky a jihoafrickým biltongem. Tím ale výčet druhů sušeného masa nekončí.

Jerky a biltongem to ale nekončí...

Kilishi - Sušené maso z Nigérie

Kilishi je tradiční nigerijský pokrm. Výrazně kořeněné sušené maso, oblíbené v různých částech západ...

Bakkwa - Hitovka z Číny

Bakkwa, známá také pod původním názvem "rougan", je tradiční druh sušeného masa, které pochází z Čín...

Co jsou to snapsticks? Další varianta sušeného masa

V poslední době zažívá oblíbenost pochutin vyrobených ze sušeného masa velký vzestup. Mezi těmito la...

Američtí Indiáni nedali světu jen jerky. Seznam se s pemmicanem!

Pro mnoho lidí jerky = sušené maso. Vzniklo na území dnešní Ameriky, vyrábět ho začali indiáni a tak...

Biltong powder - kouzelný prášek, který se v kuchyni neztratí

Jerky - biltong - droewors. Tři základní typy masa. To už naši zákaznící znají. Mnozí z nich se už n...

Co jsou to droëwors

Už prodáváme jerky i biltong. Teď je na čase přidat i další variantu sušeného masa - droëwors! ...

Co je to biltong

Název biltong je odvozen z holandských slov bil (maso, kýta) a tong (pruh). Odka...

Co to jsou jerky

V zásadě se sušené maso může rozdělit na dva základní typy – jerky, které pochází z oblasti Sev...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz