Hodí se sušené maso na golf?

Není žádným tajemstvím, že sušené maso mezi golfisty na PGA Tour jede. Příběh caddyho, který si z toho udělal business už jsme tu měli. Dokonce i Tiger Woods při hře rád žvejká jerky. V Čechách je to ale zatím pole neorané. Bylo tak na čase se zeptat přímo golfistů, co si o tom vlastně myslí. No a hele, maso je baví!

maso-na-golf

Před týdnem jsme vyrazili podpořit golfisty z Park Golf Hradec Králové na první zastávku jejich Park Golf Tour 2019 do resortu Kaskáda v Kuřimi u Brna. Každému hráči jsme dali do bagu porci našeho Hovězího originálu a přemístili se na 10. jamku, kde jsme si počkali na první skupinku hráčů a začali se ptát.

Od banánu k bagetě

Víme, že člověk se u golfu dost nachodí a že když hraješ hladovej, tak seš prostě horším hráčem. "Nakoukli" jsme golfistům do bagů a zjišťovali, jak vypadá jejich svačina. Většinou jsme tam našli vodu, banán, proteinovou tyčku, hroznový cukr, tatranky a v krajních případech i bagetu. Každý hráč si hlídá tři základní věci. Nebojovat s hladem a žízní a zároveň mít možnost doplnit snadno cukr. Občas všechno ale komplikuje i počasí. Zapařená majonéza nebo rozteklá čokoláda ti odpal rozhodně nezlepší. A pokud někdo nefandí sladkému, tak vážně už moc variant nezbývá. Univerzální řešení prostě neexistuje a každý to řeší jak může.

Sušené maso jako alternativa

Uzavíratelnej pytlík plnej čistýho proteinu je to, s čím jsme vyrazili do boje proti bagetám a rozteklým proteinovým tyčinkám. V jednom našem balení o váze 50 gramů je usušená dvousetgramová porce masa. Takže hlad nemá šanci, počasí mu neublíží a člověk se nezamaže. Hráči objevili ovšem i další výhody.

Naše maso do sebe nemůžeš házet jak bonbóny. Bez žvýkání to prostě nějde a to je výhoda, kterou jsme do teď ani neznali. Dáš si dva kousky, zavřeš pytlík, žvýkáš a jdeš na další jamku. Máš díky tomu prý pocit, že toho masa je tak nějak víc. Problém s hladem je vyřešený a protože Maso Here není moc slané, tak nezpůsobuje pocit žízně. V neposlední řadě pak žvýkání taky uklidňuje. A klid se na golfu hodí víc, než kde jinde. Jako výhoda se ukázal i fakt, že o sušené maso se můžeš snadno podělit s ostatníma.

Když jsme tedy v půlce hry u 10. jamky takhle vyzpovídali všechny hráče a dali jim ochutnat i další druhy masa, tak nám nikdo neřekl, že jsme se zbláznili. Sušený maso golfisty baví a ke hře jim jako svačina pasuje. Největší ohlasy sklidil samozřejmě Hovězí originál a pochvaly se dočkal i Chilli jelen. My bychom ale stejně radši doporučili ke hře maso bez příchutě, protože chilli pro někoho může být trochu moc a hasit pikantní chuť na hřišti je to poslední, co potřebuješ.

Maso Here - Sušené maso

6 faktů, proč je naše sušený maso nejlepší snack na golf

  1. vysoká energetická hodnota
  2. uzavíratelnej pytlík nezabere skoro žádné místo
  3. počasí neovlivňuje jeho kvalitu
  4. žvýkání uklidňuje
  5. zasytí a dlouho vydrží, můžeš ho tak v bagu nechat až do příští hry
  6. není příliš slané a nemáš po něm žízeň

Takže pokud jsme se ptali, jestli se sušený maso hodí na golf, teď už víme že jo!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz