Jak golfový caddie zaplavil PGA tour sušeným masem

caddie1
 

Víte, co jedí profesionální golfisté během hry? Sušené maso přeci. Ztráta koncentrace z důvodu hladu může ovlivnit výsledek až z deseti procent. A to může být v konečném výsledku těch pár ran, které rozhodují. Věděl to i Jeff King, americký caddie, který začal sušit maso speciálně pro golfisty. Toto je jeho příběh. 

Čtyři až pět hodin na golfovém hřišti je hodně dlouhá doba. Jíst během hry je často dost nepraktické a rušivé. Správný caddie se snaží dodat svému hráči maximální servis během hry. A jídlo je jeho součástí. Jeff King dělal caddieho Lukovi Listovi nebo Cristie Kerr a vždy propagoval sušené maso jako vhodný potravinový doplněk. Nebyl však spokojen s jeho kvalitou a tak začal vyrábět svoji vlastní variantu ve své kuchyni doma v McKinney v Texasu.


Začátky

Stylem pokus-omyl, vyvinul vlastní recepturu a postup sušení masa, které si pod značkou Kingmade Beef Jerky začalo rychle získávat velkou oblibu mezi hráči PGA a LPGA. Jeho business se tak zaměřil hlavně na golfové hráče, kteří od něho začali nakupovat ve velkém. Když cestoval na turnaj Honda Classic, do letadla si musel přibalit skoro 30 kilogramů sušeného masa. Na Byron Neslon už objednávky od hráčů a jejich caddies dosáhly skoro 80 kilogramů.

Mezi jeho zákazníky patří Tiger Woods, Graeme McDowell, Brandt Snedeker, Davis Love III, Rickie Fowler a Billy Horschel. “Matt Kuchar byl ovšem tím, kdo mě neustále přesvědčoval, abych vystoupil z golfového okruhu a začal prodávat moje sušené maso také v obchodech”, upozorňuje King. 

caddie2

Tiger Woods, Davis Love III. a Jeff King


Kamarád přichází

King, neměl ovšem žádné zkušenosti s podnikáním a ani nijak netoužil opustit svět golfu, který tak dobře znal. Jednou během turnaje AT&T Pebble Beach National potkal starého kamaráda Adama Papaziana a řekl mu o jeho nově vznikajícím businessu a o tom, jak se jeho sušené maso stalo oblíbené mezi golfisty.

“Víš, čím se živím já?” zeptal se Papazian Kinga. “Celý život se zabývám tím, že dostávám ty nejlepší věci z kuchyní obyčejných lidí do prodejních řetězců. Vím o tomto procesu úplně všechno. Chceš začít podnikat se mnou?”

Staří kamarádi si plácli a nyní se Kingmade Beef Jerky prodává jak na internetu, tak i na 30 golfových hřištích ve Spojených státech a dalších 15 tamních obchodech.


Sušené maso a golf? Ano, jistě

Obliba mezi hráči ovšem neustává. Přibližně 70 hráčů na okruhu PGA si Kingovo sušené maso objednává v průběhu turnajů. Oceňují hlavně jeho nutriční hodnoty a využívají ho jako potravinový doplněk. “Je to nejzdravější věc, kterou můžete během hry jíst. Je to 100% maso a koření, žádné konzervační látky, žádné dusičnany nebo něco takového”, říká King. “Ať už to dopadne s mým businessem jakkoliv, cítím se jako vítěz. Když za vámi přijde během turnaje Davis Love III. a zeptá se, jestli si může objednat nejaké moje jerky, je to skvělý pocit”, dodává.

 

Sušené maso - svačina na na golf

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz