Jerky pro vegetariány? Ochutnali jsme jerky, kde není po mase ani stopa

Pod pojmem jerky si snad nikdo nepředstaví nic, co by neobsahovalo maso. Nicméně výjimka povtrzuje pravdilo a nám se tak dostalo do rukou něco, s čím maso nepřišlo do styku ani vzdáleně. Asi by nás to vůbec nezajímalo, kdyby onen výrobce neměl v portfoliu i jiné dobroty a celkem zajímavý příběh na pozadí.

Jerky je snad již každému známé jako plátky sušeného masa. Jedná se o severoamerickou variantu, kdy samotný název vznikl ze španělského „ch‘arqui“. A tohle slovo se dá opravdu přeložit jako "sušené maso".  Takže co to sakra je? Na to se můžeš podívat v našem videu.

Kdo to vyrábí

Za tímto výrobkem nestojí žádná vegetariánská mafie, ale firma Kings, která má svém kontě i klasické jerky a biltong. Založili ji bývalí angličtí reprezentatni rugby a jejich produkty najdeš ve Velké Británií od Lidlu až po Tesco. V současné době jim dokonce běží kontakt s Anglickou rugbyovou federací, pro kterou se stali hlavním partnerem pro proteinové snacky.

Tímhle to nekončí

Na maso od Kings se ještě podíváme. Přeci jenom mají ve své nabídce taky sušené maso z Wagyu a to je pro nás tak trochu záhada, které stále nemůžeme přijít na kloub, takže si na to pořádně posvítíme. 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz