Otázky a odpovědi #1

Vy jste se ptali, my odpovídáme. A pokud budete zvědaví i nadále, tak z toho klidně uděláme tradici. Vaše dotazy budeme sbírat a jednou měsíčně je sepíšeme a dáme vám na ně odpovědi. Tak jdeme na to!

 qa

Nemám představu kolik tak se dává jablečného octa na 1 kg masa.

My používáme 500 ml našeho octa na 10 kilo syrového masa. 

Jak dlouho vydrží sušené maso které si usuším doma v sušičce????

Při správném skladování hooodně dlouho. Bude akorát pořád sesychat a trochu ztrácet na chuti. Máme o tom speciální článek.

Bude speciální krabice třeba jenom Originálu nebo Chilli? Prostě různé druhy masa, ale stejná příchuť.

Nemáme to v plánu, ale jestli chcete něco takového, tak si prostě objednejte krabici, napište nám do poznámky, že chcete upravit obsah a my to pro vás uděláme. Domluvit se dá fakt na všem.

Proč nemaj hadi křídla?

Protože to vypadá fakt divně - hele.

Bude i hovězí na žlutém melounu? 

Nebude.

Usušil jsem si maso, který pak bylo několik měsíců zavakuovaný, po rozdělání bylo ale dost slaný. (Používám sojovku + worchester na marinádu) dá se tomuhle nějak předejít aniž bych musel vynechat sojovku? Pár dní až měsíc po usušení je to v pohodě ale zřejmě jak se v mase rozleží sojovka, tak je to pak hodně slaný.

Maso je vždycky před sušením potřeba nechat pořádně okapat a silou z něho vytlačit zbytky vody. My třeba marinujeme maso v octu a ten pak tak cítit není. Otázka je, zda se musí nutně používat sojovka a worchester dohromady. Je to dost silná kombinace a ta bude vždycky dost slaná. 

Bude se nějak měnit gramáž pytlíků? Bude třeba 100 gramů?

Na tohle se v budoucnu chystáme, ale nebude to hned. První změnou bude, že jelen se od konce srpna bude prodávat jenom v jedné variantě - 30 gramů. 

Budou nějaké další jerky?

Budou. A brzy. A hodně.

Je možné objednat třeba kilové balení? 

Ano. I tyto speciální objednávky umíme vyřešit. Pytel o váze 1000 gramů, speciální příchuť vlastní design balení. Umíme toho opravdu hodně. Stačí nás kontaktovat mailem nebo telefonicky a domluvíme se na možnostech.  

Chystáte nějaké nové druhy masa?

Pro teď neplánujeme rozšiřovat nabídku našeho masa, ale určitě brzo do nabídky přihodíme další maso ze světa.

A prděj taky hadi?  

Jo:-)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz