Blog , Strana 2

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sušeném mase, ale báli jste se zeptat. Píšeme pro vás recepty na domácí sušení masa, sdílíme novinky ze světa jerky a biltongu a děláme vše proto, aby se sušené maso dostalo do širšího povědomí. 

 

Zdeněk Bláha: Mysleli jsme si, že během chvíle budeme prodávat maso po paletách

Máme tady další podcast Maso Here Live, do kterého si Jakub pozval našeho kamaráda Zdendu, který s náma před lety firmu rozjížděl. Po nějakém čase se ale naše cesty rozešly a teď nastal pravý čas si o...

Náš tip na klidný večer: Kniha, sušené maso a dobré pití

Nejenom sušeným masem živ je člověk. Občas je potřeba dopřát si taky nějakou potravu pro duši a následně to zapít něčím ostřejším. A protože se snažíme šířit hlavně poznatky ověřené v praxi, dáváme do...

Jerky pro vegetariány? Ochutnali jsme jerky, kde není po mase ani stopa

Pod pojmem jerky si snad nikdo nepředstaví nic, co by neobsahovalo maso. Nicméně výjimka povtrzuje pravdilo a nám se tak dostalo do rukou něco, s čím maso nepřišlo do styku ani vzdáleně. Asi by nás to...

17 druhů masa, které lze použít k přípravě sušeného masa

Jaké maso se hodí na sušení? Inu skoro každé, dalo by se říct. Ale proč se omezovat jen na běžně dostupné druhy, které už dneska každý zná. Dneska ti tak servírujeme seznam 17 variant, které jsou prov...

Jsou beef jerky opravdu zdravou svačinou?

Pořad dokola se někde píše, že beef jerky jsou ideální zdravý snack. V některých zemích se tohle dokonce proklamuje už po celá desetiletí. Jaká je tedy pravda? Nedá se nic dělat, ale v Čechách a na Sl...

Recept na vlastní beef jerky

Už jsme tady měli recept na africký biltong. Ten je nám díky našemu pobytu v Africe přeci jenom bližší. Nebudeme ale přehlížet ani světově nejrozšířenější variantu sušeného masa. Tedy jerky. Dnes si p...

Příběh Country Archer Jerky - Miliónová dolarová jízda

Pokud si myslíš, že výroba sušeného masa je nuda a nemůže to být podobná jízda jako třeba u technologických startupů, tak pro tebe máme důkaz, že tomu tak vždycky není. Příběh americké značky Country ...

Američtí Indiáni nedali světu jen jerky. Seznam se s pemmicanem!

Pro mnoho lidí jerky = sušené maso. Vzniklo na území dnešní Ameriky, vyrábět ho začali indiáni a tak dále. To už asi každý zná. Jenže to není všechno! Tehdejší vládci prérií znali i další druhy, které...

Sušenené maso z Koreje #3

Poslední 4 kousky z naší korejské nadílky. Ochutnat je přijde ten, kdo nám je v listopadu přivezl. Je třeba si říct, že na závěr jsme si nechali opravdu to nejlepší, ať už myšleno v dobrém nebo ve zlé...