Blog , Strana 2

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sušeném mase, ale báli jste se zeptat. Píšeme pro vás recepty na domácí sušení masa, sdílíme novinky ze světa jerky a biltongu a děláme vše proto, aby se sušené maso dostalo do širšího povědomí. 

 

Jsou beef jerky opravdu zdravou svačinou?

Pořad dokola se někde píše, že beef jerky jsou ideální zdravý snack. V některých zemích se tohle dokonce proklamuje už po celá desetiletí. Jaká je tedy pravda? Nedá se nic dělat, ale v Čechách a na Sl...

Recept na vlastní beef jerky

Už jsme tady měli recept na africký biltong. Ten je nám díky našemu pobytu v Africe přeci jenom bližší. Nebudeme ale přehlížet ani světově nejrozšířenější variantu sušeného masa. Tedy jerky. Dnes si p...

Příběh Country Archer Jerky - Miliónová dolarová jízda

Pokud si myslíš, že výroba sušeného masa je nuda a nemůže to být podobná jízda jako třeba u technologických startupů, tak pro tebe máme důkaz, že tomu tak vždycky není. Příběh americké značky Country ...

Američtí Indiáni nedali světu jen jerky. Seznam se s pemmicanem!

Pro mnoho lidí jerky = sušené maso. Vzniklo na území dnešní Ameriky, vyrábět ho začali indiáni a tak dále. To už asi každý zná. Jenže to není všechno! Tehdejší vládci prérií znali i další druhy, které...

Sušenené maso z Koreje #3

Poslední 4 kousky z naší korejské nadílky. Ochutnat je přijde ten, kdo nám je v listopadu přivezl. Je třeba si říct, že na závěr jsme si nechali opravdu to nejlepší, ať už myšleno v dobrém nebo ve zlé...

Video: Domácí sušení od A do Z

Článků o tom, jak sušit maso doma tady už pár máme. Teď jsme ale všechno natočili také jako video, aby to bylo úplně jasné. Poradíme ti, jak maso krájet, sušit a skladovat. Pokud máš další dotazy, nev...

Sušenené maso z Koreje #2

Ochutnávka druhé várky sušeného masa, které nám dorazilo v prosinci z Koreje. Tentokrát to není ale až takovej hardcore - prostě beef jerky na korejský způsob. Vrchol nás bude čekat příště! Tento...

Jak chutná jerky z nejdražšího hovězího na světě?

Je vůbec možné vyrobit sušené maso z hovězího masa plemene wagyu, prodávat to za 30 Kč a říkat, že to je prémiovka? Ochutnali jsme jerky a biltong a podrobili ho podrobnému testu. Chtěli bychom poděk...

Video: Jak sušit doma #2: Příchutě a výběr sušičky

Pokračování našeho videoseriálu. Maso už máme naložené, teď se podíváme jak přidat správnou příchuť a v čem se dá maso sušit. Nakonec si také ukážeme, jaké jsou rozdíly v sušení jerky a biltongu. ...