Biltong

Název biltong je odvozen z holandských slov bil (maso, stehno) a tong (pruh nebo jazyk). Vznikl v době, kdy Nizozemsko patřilo mezi velmoci světa a jih Afriky byl jeho výsadním teritoriem. Doslovný překlad by tedy zněl „pruh ze stehna“ či „pruhy masa“. Od jerky a dalších typů sušeného masa se liší postupem výroby, použitými ingrediencemi nebo délkou a způsobem sušení.

Pokud chceš o biltongu vědět víc, klikni níže, čeká tam na tebe video 2:38 dlouhé, střípky z historie sušeného masa, a informace k přípravě a skladování jerky. Více here 👇 

#ShowMore#

Příprava a postup výroby

Biltong se nejčastěji vyrábí z kvalitního hovězího, pštrosího nebo antilopího masa. Dnes ale běžně narazíš i na varianty ze zvěřiny nebo vepřového masa. Na rozdíl od jerky u biltongu nevadí tuk. Syrové maso je před marinováním potřeba nakrájet na větší pruhy podél nebo napříč svalovinou. Obvykle se marinuje ve směsi koření, jablečného octu (který není v mase ale vůbec cítit), soli, a dalších přísad, např. chilli, těsně před sušením. Potom přijde na řadu sušení.

Skladování

Usušený maso můžeš skladovat při pokojový teplotě, ale vůbec nejlepší je dát ho do doypacků s absorbérem kyslíku, protože, kde je kyslík, tam může vzniknout plíseň. My to tak děláme taky, proto v našem biltongu nenajdeš žádný zlý konzervanty, žádný éčka. Biltong je velmi chutným a dobře stravitelným zdrojem energie a bílkovin vhodným pro masožravce, sportovce, turisty, indiány, a tak vůbec nějak kohokoliv, kdo si rád a zdravě pošmákne na kvalitním mase

Nejprodávanější

klokan
Klokan Biltong 40g
Skladem (>10 ks)
P164
 
149 Kč
original
 
129 Kč
cesnek
 
129 Kč
10 položek celkem
klokan
Bestseller
Klokan Biltong 40g
Skladem (>10 ks)
149 Kč
P164
original
129 Kč
P012
cesnek
129 Kč
P079
piri piri
129 Kč
P015
carolina
129 Kč
P013
jelen
129 Kč
P010
mustard
129 Kč
P014
pepperfield
159 Kč
P168
web los
Losí Biltong s bylinkami 30g
Momentálně nedostupné
159 Kč
P236
zebra
Zebra Biltong 40g
Prodej ukončen
159 Kč
P146
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz