Z konkurentů se stávají partneři, ale...

"Ty dva blázni z Maso Here zase poplivali maso, které neprodávají. Prostě jen šijou do konkurence, což je trochu laciné." Tak přesně tohle by mohlo někoho napadnout, když se koukne na naše video o testu biltongu od Indiana Jerky. A přitom to je všechno úplně jinak. Tak teda koukni na náš poslední test a pak si přečti, proč jsme tohle video natočili. I když on to tam na konci Kuba vlastně říká.

Nemáme konkurenci, ale partnery

První věc je třeba říct hned na začátku. Od doby, kdy jsme do našeho shopu pustili první maso z Čech (Rustic Jerky), přestaly pro nás být ostatní značky na trhu konkurencí. Navíc už se k nám chystají další čeští výrobci (nebo konkurenti?). My je teď prostě chceme všechny prodávat i v našem eshopu. Chceme být nejvetší online shop se sušeným masem a to znamená, že z konkurentů se stali najednou potenciální partneři.

Takže pokud nějaké sušené maso zatím v našem shopu nenajdeš, tak to má jen dva důvody. 1) Ještě jsme nestihli oslovit výrobce. 2) K danému masu máme nějakou výhradu. No a v případě Indiana Jerky a jejich biltongu to je ten druhý důvod.

Chceme lidi vzdělávat

Stavíme se do role meatfluencerů, kteří chtějí naučit Čechy a Slováky jíst a znát sušené maso. A to bohužel obnáší kromě chválení a doporučování i upozorňování na produkty, kde něco tak trochu nehraje. Známe až moc lidí, kteří sušené maso zavrhli kvůli první špatné zkušenosti. A tomu chceme předejít. Kdo nás zná tak ví, že my nemáme vůbec problém někomu doporučit i maso, které neprodáváme nebo nevyrábíme. 

Zdá se někomu sušené maso drahé a radši suší doma? No problem! Klidně poradíme. U nás trh se sušeným masem teprve vzniká. A domácí sušení ho pomáhá formovat. A lidi pak pomalu poznávají, jaký je rozdíl mezi jerky a biltongem, protože ví, jak se liší ve výrobě.

Musíme se občas ozvat

Ať si každý kupuje cokoliv jen chce. A když mu to bude chutnat, tak super! Ale je potřeba začít jasně rozlišovat mezi druhy sušeného masa. A když někdo prodává biltong, tak to musí splnit nějaké náležitosti. Nic nehaníme, jen říkáme, co si o tom myslíme. Chceme to poslat dál, protože si myslíme, že o sušeném mase něco už víme.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz