Jimmy's Food - Hořčice 40g

119 Kč / ks
Skladem (8 ks)
Můžeme doručit do:
4.6.2020

Tenké plátky sušeného hovězího masa. Maso s hořčicí je prostě klasika, kterou mají všichni rádi. Na marinování používáme směs francouzské a kremžské hořčice.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pro naše jerky vybíráme ty nejkrásnější, libové kusy hovězího. Všechno maso pochází primárně od prověřených českých chovatelů. Od začátku je veškerá práce ruční. Maso sami krájíme plátek po plátku, tudíž máme absolutní kontrolu nad kvalitou toho, co dáme sušit. Nakrájené maso mnoho hodin marinujeme ve směsi soli, koření a omáček podle vlastních originálních receptur.

jimmy-maso-jerky

Naložené maso se poté pomalu suší horkým vzduchem, dokud neztratí cca 65 % hmotnosti.
Vysušené plátky následně chutnáme a kontrolujeme kvalitu vysušení. Pak už jen zbývá maso nasekat na menší kousky, zavakuovat, zabalit do krabic a může jít k vám.

Složení

hovězí maso 91%, hořčice bílá, hořčice černá, ocet kvasný lihový, vinný ocet, jablečný ocet, cukr, kurkuma, kyselina citronová, jedlá sůl, směs koření.

Masný výrobek trvanlivý tepelně opracovaný, s vysokým obsahem bílkovin, neobsahuje lepek. Skladujte v suchu. Není třeba chladit.

Nutriční hodnoty

 energetická hodnota na 100g: 1380 kJ / 326 kcal
tuky: 4,91 g (z toho nasycené mastné kyseliny: 1,74 g)
sacharidy : 2,45 g (z toho cukry: 1,38 g)
bílkoviny : 67,81 g
sůl : 5,94 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Jerky
Typ sušeného masa: Jerky
Druh masa: Hovězí
Příchuť: Hořčice
Gramáž: 40 g
Pálivost: Nepálí
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Ještě jako malý kluk jsem někde ochutnal sušené maso, a tak moc mi zachutnalo, že jsem ho okamžitě začal sušit různými způsoby sám – na topení, nad krbem, na sluníčku, v troubě, a nebo jen tak v průvanu. Sušil jsem opravdu vše a postupem času mi to docela začalo jít.

jerky-maso-05

Po střední škole jsem nějaký čas cestoval po světě. Kdekoliv jsem byl, ochutnával jsem místní jerky a hlavou se mi začala honit myšlenka, že po návratu domů musím začít experimentovat. S příchutěmi a se způsoby úpravy. Sušil jsem v troubě a maso chutnalo tak dobře, že mi kamarádi začali říkat, ať ho prodávám.

Koupil jsem v papírnictví takové ty sáčky dealeráčky a v Malování jsem si udělal etikety. Potom jsem dal přátelům do hospody první várku na podpultový prodej. Když jsem se po čase zeptal jak to jde, zjistil jsem, že se neprodal jediný balíček, protože ještě v ten samý den všechno snědli barmani. Když se mi to tak stalo po několikáté a každý, komu jsem dal ochutnat, se stal pravidelným zákazníkem, řekl jsem si: "OK, jdu do toho naplno."

Pronajal jsem si místnost ve staré továrně a přestavěl ji na řeznickou manufakturu. A po velmi dlouhých a komických strastech, kdy se člověk bez zkušeností s úřady snaží zlegalizovat provozovnu masné výroby, jsem konečně začal sušit ve velkém. Od té doby jsem ušel kus cesty, ale maso pořád vyrábím se stejnou láskou a nadšením jako na začátku.