Jimmy's Food - Worcester 40g
Kód: P075poštovné zdarma.
maso nebude chutnat.
ve všední dny do 24 hodin.
Detailní popis produktu
Na jerky kluci z Jimmy´s Foods používají ty nejkrásnější, libové kusy hovězího. Všechno maso pochází primárně od prověřených českých chovatelů. Od začátku je veškerá práce ruční. Maso sami krájí plátek po plátku, tudíž mají absolutní kontrolu nad kvalitou toho, co dávají sušit. Nakrájené maso mnoho hodin marinují ve směsi soli, koření a omáček podle vlastních originálních receptur.
Naložené maso se poté pomalu suší horkým vzduchem, dokud neztratí cca 65 % hmotnosti.
Vysušené plátky následně chutnáme a kontrolujeme kvalitu vysušení. Pak už jen zbývá maso nasekat na menší kousky, zavakuovat, zabalit do krabic a může jít k vám.
Složení
Masný výrobek trvanlivý tepelně opracovaný, s vysokým obsahem bílkovin, bez lepku
Hovězí maso 92 %, worcester omáčka (fermentovaná sója, fermentovaná pšenice - lepek odstraněn při fermentaci, kvasný ocet lihový, glukózo-fruktózový sirup, jedlá sůl, rajský protlak, jablečná šťáva z koncentrátu, přírodní aroma), jedlá sůl, pepř.
Skladujte v suchu. Není třeba chladit.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Jedno 40 gramové balení našeho sušeného masa je vyrobeno ze 140 gramů hovězího a dokáže zastoupit denní dávku bílkovin potřebnou pro normálního člověka se sedavým zaměstnáním.
Počítáno na 100 g výrobku | |
Energetické hodnoty (kJ/kcal) | 1276/301 |
Tuk | 3,6 g |
Nasycené mastné kyseliny | 1,6 g |
Sacharidy | 3,2 g |
Cukr | 2,7 g |
Bílkoviny | 64 g |
Sůl | 4,8 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Archiv produktů |
---|---|
Hmotnost: | 0.065 kg |
Typ sušeného masa: | Jerky |
Druh masa: | Hovězí |
Příchuť: | Worcester |
Gramáž: | 40 g |
Pálivost: | Nepálí |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Výrobce: Jimmy's food, Jironi Food, s.r.o., Kosmova 864, 686 03, Staré Město, Česká republika
Ještě jako malý kluk jsem někde ochutnal sušené maso, a tak moc mi zachutnalo, že jsem ho okamžitě začal sušit různými způsoby sám – na topení, nad krbem, na sluníčku, v troubě, a nebo jen tak v průvanu. Sušil jsem opravdu vše a postupem času mi to docela začalo jít.
Po střední škole jsem nějaký čas cestoval po světě. Kdekoliv jsem byl, ochutnával jsem místní jerky a hlavou se mi začala honit myšlenka, že po návratu domů musím začít experimentovat. S příchutěmi a se způsoby úpravy. Sušil jsem v troubě a maso chutnalo tak dobře, že mi kamarádi začali říkat, ať ho prodávám.
Koupil jsem v papírnictví takové ty sáčky dealeráčky a v Malování jsem si udělal etikety. Potom jsem dal přátelům do hospody první várku na podpultový prodej. Když jsem se po čase zeptal jak to jde, zjistil jsem, že se neprodal jediný balíček, protože ještě v ten samý den všechno snědli barmani. Když se mi to tak stalo po několikáté a každý, komu jsem dal ochutnat, se stal pravidelným zákazníkem, řekl jsem si: "OK, jdu do toho naplno."
Pronajal jsem si místnost ve staré továrně a přestavěl ji na řeznickou manufakturu. A po velmi dlouhých a komických strastech, kdy se člověk bez zkušeností s úřady snaží zlegalizovat provozovnu masné výroby, jsem konečně začal sušit ve velkém. Od té doby jsem ušel kus cesty, ale maso pořád vyrábím se stejnou láskou a nadšením jako na začátku.