Kaštánkovo BIO maso - Vepřové Natural 50g

149 Kč / ks
Skladem (10 ks)

BIO vepřové sušené maso z eko-zemědělství.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bio vepřové sušené maso, solené. Pro masožravce, kteří chtějí cítit hlavně chuť vepřového bio masa. Baleno v plně kompostovatelném sáčku vč. zipového uzávěru. Celý proces od krájení až po balení je ruční prací. Každý plátek masa prošel několikrát rukama pana Kaštánka.

Složení

98,5% BIO vepřová kotleta, 1,5% sůl.

Skladujte v suchu. Není třeba chladit.

Nutriční hodnoty na 100g

Energetická hodnota 730kJ/175 kcal
Tuky 10g (z toho nasycené mastné kyseliny 5g)
Sacharidy 0,1g (z toho cukry 0g)
Proteiny 20g
Sůl 1,5 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Jerky
Typ sušeného masa: Jerky
Druh masa: Vepřové
Příchuť: Natural
Gramáž: 50 g
Země původu: Česká republika

Ochutnávka

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

BIOFARMA Mlsná koza se nachází na Jih od Brna, v obci Želešice. Zaměřujeme se především na chov koz, jejichž mléko následně zpracováváme ve faremní mlékárně. Stejně tak jako mléko kravské od naší krávy Miluny a Veruny. Na pastvinách můžete zahlédnout i ovečky plemene Zwartbles. Hospodaříme v ekologickém zemědělství, na cca 10 ha, a i proto se snažíme si svoji krmivovou základnu vytvořit během roku sami.

biopotravina_roku_2019-1

Když jsme přemýšleli, co dalšího zahrnout do naší činnosti, napadlo nás pustit se do něčeho, co má každý rád a co jsme dlouho předtím vyráběli doma pro sebe. To něco je sušené maso, konkrétně jerky.

Ze skladu naší mlékárny jsme udělali sušárnu a pustili se do toho. Recepturu jsme sice nezdědili po pradědečkovi, ale pracovali jsme na ní dost dlouho, aby stála za to. Kvalita je pro nás zásadní a kdykoli za ni dáme ruku do ohně. Ikdyž na kočku namalujete pruhy, nestane se z ní tygr. Proto maso odebíráme od farmy s vlastním chovem býků z jižní Moravy. Worcesterovku nám lodí vozí přes Hamburk ze samotného Worcesteru. Zkrátka všechny ingredience musí mít původní recepturu. Glutamáty, zahušťovadla, konzervanty a stabilizátory nám nesmí přes práh. Vysušujeme na maximální možnou míru, takže kilogram sušeného masa vzniká z 3,45 kg čerstvého. Všechno zpracování probíhá ručně. Pro porcování používáme pouze vykosťovací a plátkovací nůž a prkno. Sušení obstarává nerezová skříňová sušička.

Za sušené vepřové BIO maso s příchutí tymiánu a zázvoru jsme získali ocenění ČESKÁ BIOPOTRAVINA ROKU 2019.