Kaštánkovo BIO maso - Vepřové Tymián & Zázvor 50g

Novinka Tip
149 Kč / ks
Skladem (4 ks)

Tohle je jediné BIO vepřové sušené maso v Čechách! Pochazí z Přeštického prasete z BIO farem z jižní Moravy a pyšní se titulem Vítěz České Bio potraviny 2019.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bio vepřové sušené maso s jemným nádechem tymiánu a zázvoru. Baleno v plně kompostovatelném sáčku vč. zipového uzávěru. Každý plátek masa prošel několikrát rukama výrobce, celý proces od krájení až po balení je tak ruční prací. Přesně tak, jak to máme rádi.

Složení

95,5% BIO vepřová kýta, 2% BIO zázvor, 1% BIO tymián, 1,5% sůl.

Skladujte v suchu. Není třeba chladit.

Nutriční hodnoty na 100g

Energetická hodnota 730kJ/175 kcal
Tuky 10g (z toho nasycené mastné kyseliny 5g)
Sacharidy 0,1g (z toho cukry 0g)
Proteiny 20g
sůl 1,5 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Jerky
Typ sušeného masa: Jerky
Druh masa: Vepřové
Příchuť: Tymián & Zázvor
Gramáž: 50 g
Země původu: Česká republika

Ochutnávka

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

BIOFARMA Mlsná koza se nachází na Jih od Brna, v obci Želešice. Zaměřujeme se především na chov koz, jejichž mléko následně zpracováváme ve faremní mlékárně. Stejně tak jako mléko kravské od naší krávy Miluny a Veruny. Na pastvinách můžete zahlédnout i ovečky plemene Zwartbles. Hospodaříme v ekologickém zemědělství, na cca 10 ha, a i proto se snažíme si svoji krmivovou základnu vytvořit během roku sami.

biopotravina_roku_2019-1

Když jsme přemýšleli, co dalšího zahrnout do naší činnosti, napadlo nás pustit se do něčeho, co má každý rád a co jsme dlouho předtím vyráběli doma pro sebe. To něco je sušené maso, konkrétně jerky.

Ze skladu naší mlékárny jsme udělali sušárnu a pustili se do toho. Recepturu jsme sice nezdědili po pradědečkovi, ale pracovali jsme na ní dost dlouho, aby stála za to. Kvalita je pro nás zásadní a kdykoli za ni dáme ruku do ohně. Ikdyž na kočku namalujete pruhy, nestane se z ní tygr. Proto maso odebíráme od farmy s vlastním chovem býků z jižní Moravy. Worcesterovku nám lodí vozí přes Hamburk ze samotného Worcesteru. Zkrátka všechny ingredience musí mít původní recepturu. Glutamáty, zahušťovadla, konzervanty a stabilizátory nám nesmí přes práh. Vysušujeme na maximální možnou míru, takže kilogram sušeného masa vzniká z 3,45 kg čerstvého. Všechno zpracování probíhá ručně. Pro porcování používáme pouze vykosťovací a plátkovací nůž a prkno. Sušení obstarává nerezová skříňová sušička.

Za sušené vepřové BIO maso s příchutí tymiánu a zázvoru jsme získali ocenění ČESKÁ BIOPOTRAVINA ROKU 2019.