Co ještě možná nevíš o sušeným masu

Jasně, sušený maso je sušený maso. To ale neznamená, že k němu nenajdeš spoustu zajímavostí, bizarností a fun factů, který můžeš vytáhnout před kamarádama a tvářit se, že se vyznáš. Tady jsou ty nejlepší, co jsme našli.

co-nevis-o-susenem-mase

  1. Americká deklarace nezávislosti z roku 1776 má 1337 slov. Oficiální dokument o importu masa do EU jich má zhruba 9500. Plus odkazy na další zdroje.
  2. V devadesátých letech přibalovala NASA kosmonautům jerky jako super zdroj proteinu a zároveň něco, co jim na rozdíl od vesmír-friendly jídla fakt chutnalo.
  3. National Jerky Day se slaví – nejspíš jen mezi dost úzkým okruhem fanoušků v Americe – 12. června. O důvod víc objednat si tenhle týden krabici sušený dobroty :)
  4. Původ slova jerky pochází z “charqui”, což znamenalo “pálit maso”.
  5. Na výrobu sušenýho masa potřebuješ snad ještě míň ingrediencí než na přípravu klasickýho steaku. Stačí pěkná flákota, troška koření a horkej vzduch.
  6. Nezkoušej sníst sušenýho hada. Krokodýl je OK, ale had chutná strašně. #vyzkoušelijsmezatebe
  7. V JAR se v byznysu s biltongem ročně otočí 178 milionů dolarů. Proto si samozřejmě jako příští firemní auto vybíráme Bentley nebo Maserati.
  8. Rekordně dlouhý kus biltongu měřil 48 metrů a vážil 85 kilo. Kdo ho chtěl vidět, musel jet na Windhoek Biltong Festival… do Namíbie.

Tak co? Chytlo se něco během rozpravy u piva?

maso-here-susene-maso-nejen-pro-masozravce

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz