Rozhovor s Klárou z Pepperfieldu o naší spolupráci

Asi jste zaregistrovali naši novinku v podobě Hovězího Biltongu s kampotským pepřem, na které jsme spolupracovali s firmou Pepperfield. Pro ty z vás, které zajímá, jak tato spolupráce vznikala a co si od ní v Pepperfieldu slibují, máme rozhovor se spoluzakladatelkou Klárou Dohnalovou.

2-min

Na vašem e-shopu nabízíte několik produktů, které obsahují váš pepř. Jedná se někdy o netradiční věci, jako třeba máslo s pepřem. Kdy a jak vás napadlo dělat kombinace vašeho skvělého pepře s různými výrobci?
Většinou nás svede dohromady láska ke kvalitním surovinám a firemní filosofie. Kluci z Barenuts dělají skvělá ořechová másla, která v záplavě másel na trhu jsou 100% přírodní, čistá, z opravdových surovin, veganská, bez lepku. Herůfek to zase s farmáři má podobně jako my - kakaové boby si od nich kupuje napřímo a spojuje nás kromě skvělé čokolády i udržitelnost a společenská odpovědnost. Vy zase děláte naprosto špičkové produkty, jste srdcaři a vaše biltongy zlomily i některé vegetariány v týmu. Parťáky si opravdu vybíráme, musí nám to dávat smysl především z důvodů výše.

O pepperfield

Pepperfield je firma, která do Čech dováží a prodává nejlepší pepř na světě. Založili ji dva kamarádi David a Klára, které učarovala Kambodža a chuť kampotského pepře. Firma spolupracuje s vyhlášenými českými restauracemi, kam dodává svůj vysoce kvalitní produkt. Na jejich e-shopu najdete přirozeně balení jednotlivých druhů pepře, ale narazíte zde na nejrůznější produkty jako čokoládu, alkohol nebo máslo. Pepperfield ale není jen e-shop. Je to i projekt, který se snaží za férové ceny odkupovat certifikovaný kampotský pepř od kambodžských farmářů a tím je zároveň podporovat.


Jaké kombinace pak z tvého hlediska byly nejzajímavější? Stalo se třeba někdy, že se finální produkt nepovedl a prostě nebyl dobrý?
Nepovedla se nám spousta věcí - jsme takoví puntičkáři, že pokud produkt není na 150% skvělý a kooperace smysluplná, raději ho nepustíme ven. Často až při samotném vývoji zjistíte, že třeba něco chutná jinak, než jste si vysnili, že výsledek nedává smysl a podobně. O to větší radost máme ze spoluprací, které se povedou! Nejzajímavější je dodnes kooperace s Landcraft - náš první limitovaný .pepper..gin byl údajně tak dobrý, že nám začali psát zákazníci, ať jim oceníme staré lahve s ginem - až takovou důvěru ta skvělá chuť .pepper..ginu vzbudila, to bylo parádní a ukázalo to, že když se dělá produkt opravdu poctivě, se srdcem, pečlivostí a přesvědčením, tak nemůžete šlápnout vedle.

Osudové setkání

Kde jste se dozvěděli o našem sušeném maso? A proč jste se rozhodli zrovna pro naši značku?
David se potkal s Kubou přes společnýho kamaráda, kterého napadlo, že by naše spolupráce mohla dávat smysl. Rok nato později držíme v ruce společný produkt. Byla to dlouhá cesta, spousta ochutnávání, volali jsme si i v karanténě na kambodžském ostrově, ale setrvali jsme a o to líp biltong chutná! Rozhodli jsme se pro vás, protože to prostě děláte dobře, jste česká značka a na nic si nehrajete - to co jste vytvořili je skvělé a i kdyby tady byl někdo, kdo možná dělá o trochu lepší biltong, tak pro nás je důležitá vaše opravdovost, zapálení, srdce a přístup k výrobě - žádná éčka, cukry, lepek, jen opravdu kvalitní produkt.

DSC_3180

Co si od spolupráce s Maso Here slibujete?
Že potěšíme naše masožravé zákazníky (ale nebojte, chystáme variantu i pro vegany! :) ) a že naopak vašim zákazníkům ukážeme kvalitní pepř. Kvalitní maso ke kvalitnímu pepři prostě patří, je to základ, takže se těšíme, jaké společné synergie to vytvoří. 

Můžeš na závěr prozradit, jak tobě chutná Hovězí Biltong s červeným kampotským pepřem? Překvapilo tě něco na kombinaci těchto dvou skvělých produktů?
Můžu být upřímná? Byl to pro mě nejtěžší ze všech dosavadních produktů, protože téměř nejím maso. Ale o to víc mám z výsledku radost. Finální kombinace chutí pomáhali ladit a hodnotit všichni kolegové, aby byl výsledek perfektní, což doufáme jde poznat :)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz