Maso Here - Crocodile Biltong 30g
Kód: P244Související produkty
Detailní popis produktu
Usušit to jako jerky nebo biltong? Tentokrát to nebylo o osobních preferencíchm ale o tom, na co hodí krokodýl lépe. Zkusili jsme se obojí. Původně jsme očekávali, že úprava jako jerky bude vhodnější, ale ukázal se pravý opak. Kombinace s octem a naším originálním kořením vyšla skvěle a finální interní hlasování tak vyznělo jasně pro biltong.
A tak se zrodila naše limitovaná edice biltongu z krokodýla...

Krokodýlí maso
Je bílé, křehké (připomíná trochu halibuta nebo platýze) a velmi málo prorostlé. Zřejmě proto, že se většinou používá maso kolem ocasu a tam se nachází silně namáhané svalstvo. Pokud by se někdo bál, že maso bude mít nějaký specifický odér, tak ho můžeme uklidnit. Nic takového se nekoná. Ale chuť masa je dost specifická a upřímně ji nedokážeme přirovnat k ničemu, co známe. Nejblíž tomu bude ale asi nějaký rybí tvor. Ale rozhodně si tam nedávej rovnítko. Krokodýl je vážně hodně svůj. Každopádně maso je to jemné, má vysokou energetickou hodnotu a je hodně juicy.
Zažij nevšední gurmánský zážitek
Rozhlédli jsme se po Evropě a nenašli jsme nikoho, kdo by nabízel sušené maso z krokodýla. V zámoří bys pár kousků našel, ale i tak je to pořád celkem rarita.
Pokud nejsi Krokodýl Dundee nebo se neživíš lovem divé zvěře, tak pro tebe asi tohle bude premiéra. Pojď ochutnat biltong, který se jen tak v nějaké nabídce nevidí. Tohle maso neslouží k tomu, abys ho jedl na kila. Ale rozhodně ti rozšíří obzory a poznáš tak něco nového.


Ach ta cena...
Upřímně? Cena je vysoká. Ale to jsme (i vy) asi čekali. Kilo masa z krokodýla prostě nejde porovnávat s kilem hovězího. Bohužel teď se ještě cena trochu zvýšila. Asi je málo krokodýlů... Ten náš pochází ze Zimbabwe.
Nicméně jsme dostali tolik pozitivních ohlasů na zmínky o tom, že bychom se pustili do této limitky, že už jsme prostě nechtěli čekat. Vyvážili jsme tedy cenu masa démanty a slzami jednorožce a vypustili limitku, kterou tu zase jen tak nenajdeš. Tak neváhej!!!
Složení
krokodýlí maso jablečný ocet koriandr pepř česnek sůl
30 g sušeného masa je vyrobeno z 300 g syrového masa. Výrobek neobsahuje žádné alergeny nebo látky ze Seznamu zakázaných látek Světového Antidopingového kodexu. Skladuj na suchém a chladném místě v dobře uzavřeném obalu, při teplotě do 25°C a nevystavuj maso přímému slunečnímu světlu.
Chceš si usušit biltong doma?
Dodáme ti všechno, co potřebuješ na domácí sušení, včetně receptu a potřebných ingrediencí.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Jedno 30 gramové balení tohoto sušeného masa je vyrobeno ze 90 gramů masa syrového.
Počítáno na 100 g výrobku | |
Energetické hodnoty (kJ/kcal) | 1317/315 |
Tuk | 0,67 g |
Nasycené mastné kyseliny | - g |
Sacharidy | <1 g |
Cukr | 0 g |
Bílkoviny | 60 g |
Sůl | 2 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Naše maso |
---|---|
Hmotnost: | 0.065 kg |
Typ sušeného masa: | Biltong |
Druh masa: | Krokodýl |
Příchuť: | Originál |
Gramáž: | 30 g |
Pálivost: | Nepálí |
Země původu: | Česká republika |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Víte jaký to je rozjet firmu se sušeným masem, když neumíte ani naklepat řízek? Je to docela maso! Náš praděda měl v Hradci Králové řeznictví. Děda měl přezdívku Špek, vyráběl domácí tlačenku a věděl o mase vše.. A my dva? Nás bavil spíš počítač a sport. A přece se všechno nakonec semlelo tak, že rodinná tradice pokračuje.
Náš příbeh je prostě o tom, jak dva bráchové, co spolu dřív prohodili sotva pár vět ročně a neměli moc společných zájmů rozjeli business se sušeným masem. Jeden se naučil sušit maso, druhej pak chtěl založit rodinnou firmu.