Maso Here - Crocodile Biltong 30g

Kód: P244
179 Kč / ks
Prodej ukončen
Položka byla vyprodána…

Na našich cestách jsme už ochutnali leccos. Každá země nám vždycky dokázala nabídnout nějakou místní specialitu. Ale když nám jeden z našich dodavatelů dal seznam exotického masa, které má teď v nabídce, tak jsme trochu zaváhali. Dokážeme i my usušit fakt cokoliv? 

DOKÁŽEME! A proto tu máme letošní limitku numero úno! Biltong z krokodýla.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Usušit to jako jerky nebo biltong? Tentokrát to nebylo o osobních preferencíchm ale o tom, na co hodí krokodýl lépe. Zkusili jsme se obojí. Původně jsme očekávali, že úprava jako jerky bude vhodnější, ale ukázal se pravý opak. Kombinace s octem a naším originálním kořením vyšla skvěle a finální interní hlasování tak vyznělo jasně pro biltong. 

A tak se zrodila naše limitovaná edice biltongu z krokodýla... 

 

Krokodýlí maso

Je bílé, křehké (připomíná trochu halibuta nebo platýze) a velmi málo prorostlé. Zřejmě proto, že se většinou používá maso kolem ocasu a tam se nachází silně namáhané svalstvo. Pokud by se někdo bál, že maso bude mít nějaký specifický odér, tak ho můžeme uklidnit. Nic takového se nekoná. Ale chuť masa je dost specifická a upřímně ji nedokážeme přirovnat k ničemu, co známe. Nejblíž tomu bude ale asi nějaký rybí tvor. Ale rozhodně si tam nedávej rovnítko. Krokodýl je vážně hodně svůj. Každopádně maso je to jemné, má vysokou energetickou hodnotu a je hodně juicy.

Zažij nevšední gurmánský zážitek

Rozhlédli jsme se po Evropě a nenašli jsme nikoho, kdo by nabízel sušené maso z krokodýla. V zámoří bys pár kousků našel, ale i tak je to pořád celkem rarita.

Pokud nejsi Krokodýl Dundee nebo se neživíš lovem divé zvěře, tak pro tebe asi tohle bude premiéra. Pojď ochutnat biltong, který se jen tak v nějaké nabídce nevidí. Tohle maso neslouží k tomu, abys ho jedl na kila. Ale rozhodně ti rozšíří obzory a poznáš tak něco nového.

Ach ta cena...

Upřímně? Cena je vysoká. Ale to jsme (i vy) asi čekali. Kilo masa z krokodýla prostě nejde porovnávat s kilem hovězího. Bohužel teď se ještě cena trochu zvýšila. Asi je málo krokodýlů... Ten náš pochází ze Zimbabwe.

Nicméně jsme dostali tolik pozitivních ohlasů na zmínky o tom, že bychom se pustili do této limitky, že už jsme prostě nechtěli čekat. Vyvážili jsme tedy cenu masa démanty a slzami jednorožce a vypustili limitku, kterou tu zase jen tak nenajdeš. Tak neváhej!!!

Složení

krokodýlí maso jablečný ocet koriandr pepř česnek sůl

30 g sušeného masa je vyrobeno z 300 g syrového masa. Výrobek neobsahuje žádné alergeny nebo látky ze Seznamu zakázaných látek Světového Antidopingového kodexu. Skladuj na suchém a chladném místě v dobře uzavřeném obalu, při teplotě do 25°C a nevystavuj maso přímému slunečnímu světlu.

DIY

Chceš si usušit biltong doma?

Dodáme ti všechno, co potřebuješ na domácí sušení, včetně receptu a potřebných ingrediencí.

Chci sušit doma

Nutriční hodnoty ve 100 g

Jedno 30 gramové balení tohoto sušeného masa je vyrobeno ze 90 gramů masa syrového.

Počítáno na 100 g výrobku
Energetické hodnoty (kJ/kcal) 1317/315
Tuk 0,67 g
Nasycené mastné kyseliny - g
Sacharidy <1 g
Cukr 0 g
Bílkoviny 60 g
Sůl 2 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Naše maso
Hmotnost: 0.065 kg
Typ sušeného masa: Biltong
Druh masa: Krokodýl
Příchuť: Originál
Gramáž: 30 g
Pálivost: Nepálí
Země původu: Česká republika
Položka byla vyprodána…
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
S Avatar autora | 21.8.2023
Výborné, křehké, měkké maso. Kyselost a koření dobře zkombinováno se strukturou masa. Maso se nedá přirovnat asi k ničemu konkrétnímu, co znám, ale stojí za to jej vyzkoušet. Doporučuji.
5
IB Avatar autora | 16.8.2023
Poprve! Nevim k cemu to priradit, ale super.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Víte jaký to je rozjet firmu se sušeným masem, když neumíte ani naklepat řízek? Je to docela maso! Náš praděda měl v Hradci Králové řeznictví. Děda měl přezdívku Špek, vyráběl domácí tlačenku a věděl o mase vše.. A my dva? Nás bavil spíš počítač a sport. A přece se všechno nakonec semlelo tak, že rodinná tradice pokračuje.

my-maso-min

Náš příbeh je prostě o tom, jak dva bráchové, co spolu dřív prohodili sotva pár vět ročně a neměli moc společných zájmů rozjeli business se sušeným masem. Jeden se naučil sušit maso, druhej pak chtěl založit rodinnou firmu.

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz