Maso Here - Carolina Reaper Biltong
Související produkty
Detailní popis produktu
Carolina Reaper je jedna z nejpálivějších papriček na světě. My jsme se rozhodli ji přidat do našho hovězího biltongu. Dlouho jsme přemýšleli, jakou papričku vybrat. Po dlouhém ochutnávání a testování padla volba na tohohle červeného zabijáka. I přes to, že pálivost je téměř extrémní, stále vyniká chuť hovězího masa. Tenhle biltong není jen pro milovníky pikantních pokrmů, naopak ho ocení i správní masožravci, kteří rádí vyzkouší něco nového.

Extrémně pikantní paprička
Paprička Carolina Reaper má až 2 200 000 stupňů pálivosti na Scovilleově stupnici. Pálí tak moc, že náš řezník Jura musí tohle maso připravovat v ochranných pomůckách. I přes tuhle námahu to ale stojí za to. Podařilo se nám usušit vyladěný pikantní biltong s ikonickou papričkou.
Pro umocnění pálivosti a tedy parádní chuťový zážitek, doporučujeme pytlík před otevřením protřepat, aby se sušené chilli opět promísilo s masem.
Oceněná chuť
V roce 2018 vyhrál náš Hovězí chilli biltong ocenění Regionální potravina roku. V tu dobu ještě nebyl s příměsí současné caroliny reaper, ale už tehdy bylo jasné, že pálivé maso se dere na výsluní.
Hovězí maso, které při výrobě používáme má regionální původ a sušíme ho vcelku při nízké teplotě 4-5 dnů. Až před samotným vložením do pytlíku ho sekáme na malé kousky, které jsou ve svém středu příjemně vláčné.


Svačina, která není na cesty
Maso jako svačina na cesty? Jasně! Ovšem v případě této pálivé záležitosti je určitě lepší udělat malou změnu. Na vandr si přibal do batohu třeba náš Originál nebo jemně pikantní Piri-Piri.
Carolina dobře poslouží jako doplňěk k pivu nebo vínu, případně se skvěle hodí na vaření, kdy ji můžeš přimíchat do těstovin, kus-kusu nebo salátu. Všechny pokrmy tak dostanou správný říz a netradiční chuť, kterou v sobě ukrývá naše originální Základní koření, které používáme při výrobě každého našeho biltongu.
Složení
hovězí maso jablečný ocet koriandr pepř česnek sůl chilli 0,7%
Výrobek neobsahuje žádné alergeny nebo látky ze Seznamu zakázaných látek Světového Antidopingového kodexu. Skladuj na suchém a chladném místě v dobře uzavřeném obalu, při teplotě do 25°C a nevystavuj maso přímému slunečnímu světlu.
Chceš si usušit tohle maso doma?
Dodáme ti všechno, co potřebuješ na domácí sušení, včetně receptu a potřebných ingrediencí.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Jedno 40 gramové balení našeho sušeného masa je vyrobeno ze 140 gramů hovězího a dokáže zastoupit denní dávku bílkovin potřebnou pro normálního člověka se sedavým zaměstnáním.
Počítáno na 100 g výrobku | |
Energetické hodnoty (kJ/kcal) | 1525/365 |
Tuk | 4 g |
Nasycené mastné kyseliny | 2 g |
Sacharidy | < 1 g |
Cukr | 0 g |
Bílkoviny | 63 g |
Sůl | 2 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené maso |
---|---|
Typ sušeného masa: | Biltong |
Druh masa: | Hovězí |
Příchuť: | Chilli |
Gramáž: | 40 g |
Pálivost: | Extrémně pálivé |
Země původu: | Česká republika |
Bohužel to není tak pálivé,jak prodejce inzeruje. Což je škoda
Návykové :)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Víte jaký to je rozjet firmu se sušeným masem, když neumíte ani naklepat řízek? Je to docela maso! Náš praděda měl v Hradci Králové řeznictví. Děda měl přezdívku Špek, vyráběl domácí tlačenku a věděl o mase vše.. A my dva? Nás bavil spíš počítač a sport. A přece se všechno nakonec semlelo tak, že rodinná tradice pokračuje.
Náš příbeh je prostě o tom, jak dva bráchové, co spolu dřív prohodili sotva pár vět ročně a neměli moc společných zájmů rozjeli business se sušeným masem. Jeden se naučil sušit maso, druhej pak chtěl založit rodinnou firmu.