Maso Here - Hovězí Biltong s kampotským pepřem 50g
Související produkty
Detailní popis produktu
Na pytlík tohoto biltongu jsme se rozhodli pro spolupráci s firmou pepperfield.cz, která prodává nejlepší pepř na světě. Kampotský pepř je dokonce chráněný geografickou indikací a někteří ho nazývají šampaňským mezi pepři.
Tento biltong se ovšem nerodil snadno. Skloubit chuť kampotského pepře a našeho masa nám zabralo skoro rok. Zkusili jsme mnoho druhů pepře, hráli si s množstvím a Davíd s Klárou z Pepperfieldu neustále ochutnávali a ochutnávali, než jsme byli nakonec spokojeni.

Nejlepší pepř na světě
Pepperfield je firma, která do Čech dováží a prodává nejlepší pepř na světě. Založili ji dva kamarádi David a Klára, které učarovala Kambodža a chuť kampotského pepře. Firma spolupracuje s vyhlášenými českými restauracemi, kam dodává svůj vysoce kvalitní produkt.
Na jejich e-shopu najdete přirozeně balení jednotlivých druhů pepře, ale narazíte zde na nejrůznější produkty jako čokoládu, alkohol nebo máslo. Pepperfield ale není jen e-shop. Je to i projekt, který se snaží za férové ceny odkupovat certifikovaný kampotský pepř od kambodžských farmářů a tím je zároveň podporovat.
Vyjímečná delikatesa
Na slunci sušená pepřová zrna Kampotského červeného pepře dovedou dokonale podtrhnout chuť hovězího masa. Exotické tóny ručně tříděných zrn dokonale doplňují vůni a chuť, které biltong získává během procesu přípravy, při které nejsou přítomny žádné konzervanty. 50g této autentické dobroty si můžeš dopřát při cestách, pro doplnění energie během sportování nebo jen tak na chuť večer, třeba u piva či sklenky dobrého vína.
Na evropském trhu se sušeným masem nenajdete biltong s pepřovou příchutí. Jerky s touto příchutí je spousta, ale většinou se jedná o obyčejný pepř. Naše premisa byla, že když smícháme dva kvalitní produkty, výsledek bude kolosální: jediný hovězí biltong s Kampotským pepřem na světě.

Složení
hovězí maso jablečný ocet koriandr pepř česnek sůl kampotský pepř červený celý (1,25%)
Výrobek neobsahuje žádné alergeny nebo látky ze Seznamu zakázaných látek Světového Antidopingového kodexu. Skladuj na suchém a chladném místě v dobře uzavřeném obalu, při teplotě do 25°C a nevystavuj maso přímému slunečnímu světlu.
Chceš si usušit tohle maso doma?
Dodáme ti všechno, co potřebuješ na domácí sušení, včetně receptu a potřebných ingrediencí.
Nutriční hodnoty
Jedno 40 gramové balení tohoto sušeného masa je vyrobeno ze 120 gramů syrového masa.
Počítáno na 100 g výrobku | |
Energetické hodnoty (kJ/kcal) | 1693/406 |
Tuk | 7 g |
Nasycené mastné kyseliny | 2,0 g |
Sacharidy | < 1 g |
Cukr | 0 g |
Bílkoviny | 60 g |
Sůl | 2 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené maso |
---|---|
Hmotnost: | 0.068 kg |
Typ sušeného masa: | Biltong |
Druh masa: | Hovězí |
Příchuť: | Pepř |
Gramáž: | 50 g |
Pálivost: | Jemně pikantní |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Víte jaký to je rozjet firmu se sušeným masem, když neumíte ani naklepat řízek? Je to docela maso! Náš praděda měl v Hradci Králové řeznictví. Děda měl přezdívku Špek, vyráběl domácí tlačenku a věděl o mase vše.. A my dva? Nás bavil spíš počítač a sport. A přece se všechno nakonec semlelo tak, že rodinná tradice pokračuje.
Náš příbeh je prostě o tom, jak dva bráchové, co spolu dřív prohodili sotva pár vět ročně a neměli moc společných zájmů rozjeli business se sušeným masem. Jeden se naučil sušit maso, druhej pak chtěl založit rodinnou firmu.