Kořenicí základ na biltong

Kód: P084 P125 Zvolte variantu
109 Kč / ks 199 Kč / ks od 109 Kč / ks
Skladem (>10 ks) Skladem (3 ks) Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Při výrobě sušenýho masa je koření prostě grunt a pro biltong to platí obzvlášť. Abys to měl co nejsnadnější, tak jsme se rozhodli, že se podělíme o naši unikátní směs, kterou sami vyrábíme a používáme od roku 2011, a která je vyšlechtěná jak Hrabě von Gutschmeckt. Dobří jazykové tvrdí, že naše směs vystřelí tvoje domácí sušení do topu

Detailní informace

Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Při nákupu nad 900 Kč máš
poštovné zdarma.
Garance spokojenosti
Garance spokojenosti
Vrátíme ti peníze, pokud ti
maso nebude chutnat.
Rychlé odeslání
Rychlé odeslání
Zboží ze skladu odesíláme
ve všední dny do 24 hodin.

Detailní popis produktu

Při výrobě sušenýho masa je koření prostě grunt a pro biltong to platí obzvlášť. Abys to měl co nejsnadnější, tak jsme se rozhodli, že se podělíme o naši unikátní směs, kterou sami vyrábíme a používáme od roku 2011, a která je vyšlechtěná jak Hrabě von Gutschmeckt. Dobří jazykové tvrdí, že naše směs vystřelí tvoje domácí sušení do topu. Stačí si použít správný poměr a můžeš začít. A pokud nejseš úplný pako, tak výsledek bude prostě bomba. 

Složení

Na 1 kilo masa použij 20-25 gramů (asi čtyři a půl lžičky) našeho základního koření. (Pokud jdeš sušit biltong, nezapomeň také na Jablečný ocet.) Neočekávej žádný nemilý překvapení,✅ naše chilli neobsahuje žádný srágory jako jsou éčka nebo glutamáty.

hovězí maso jablečný ocet koriandr pepř česnek sůl chilli 0,7%

Domácí sušení krok za krokem

Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Taky mužeš mrknout na náš Youtube kanál, kde se všem postpům věnujeme ještě více podrobněji.

Krok 1: Krájení+

Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti.

Krok 2: Kořenění+

A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.

Krok 3: Marinování+

Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.

Krok 4: Ochucení+

Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.

Krok 5: Sušení+

Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.

Maso se suší při nízké teplotě (30 - 40°C). Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 2-3 dnech. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.

Krok 6: Balení+

Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.

 

Pokud tě sušené maso vážně baví

a chceš o něm vědět víc, než jen jak skvěle chutná, tak mrkni i na náš blog https://www.masohere.cz/blog/ najdeš tam užitečné tipy, návody a zajímavosti z kterých ti dost možná vypadnou oči z důlků a odebírej náš youtube kanál  https://www.youtube.com/@MasoHere , kde se všem postupům věnujeme ještě více podrobněji.

Doplňkové parametry

Kategorie: Domácí sušení
Značka: Maso HERE

Recept na biltong s kampotským pepřem

5
9x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 8.9.2021
Výborné
5
Avatar autora | 17.5.2021
+ dopředu namíchaný poměr. Není třeba vymýšlet vlastní.

5
Avatar autora | 2.2.2021
+ směs od odborníků-nelze nic vytknout

5
Avatar autora | 30.12.2020
+ chutná skvěle

5
Avatar autora | 26.12.2020
+ ok

nic
5
Avatar autora | 24.12.2020
+ Skvělá chuť

Koření na domácí sušení splnilo naše očekávání. Je to opravdu jednoduché, jen jsme jej přidali k masu a již nebylo třeba ničím dochucovat, nebo přidávat sůl, prostě super. Já nejsem zastáncem koriandru, ale i tak mi směs chutnala a doma vyrobené sušené maso jsme zblajzli “vcukuletu”.
5
Avatar autora | 29.11.2020
dostupnost zboží
4
Avatar autora | 11.10.2020
+ Jednoduché
+ Dobrý začátek

Nevyplňujte toto pole:
P Avatar autora Dávkování 26.6.2022 16:44
Kolik grmů koření potřebuju na 3 kila masa?
Odpovědět
JP Avatar autora Dávkování 26.6.2022 16:45
Na 1 kilo 20-25 gramů. Přidali jsme tuto informaci i do popisku produktu. Diky za upozorneni.

Víte jaký to je rozjet firmu se sušeným masem, když neumíte ani naklepat řízek? Je to docela maso! Náš praděda měl v Hradci Králové řeznictví. Děda měl přezdívku Špek, vyráběl domácí tlačenku a věděl o mase vše.. A my dva? Nás bavil spíš počítač a sport. A přece se všechno nakonec semlelo tak, že rodinná tradice pokračuje.

my-maso-min

Náš příbeh je prostě o tom, jak dva bráchové, co spolu dřív prohodili sotva pár vět ročně a neměli moc společných zájmů rozjeli business se sušeným masem. Jeden se naučil sušit maso, druhej pak chtěl založit rodinnou firmu.

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz