Maso Here - Kančí Biltong 50g
Detailní popis produktu
Na přípravu kančího biltongu jsme spolupracovali s firmou Baroque, která loví a zpracovává zvěřinu. Oni maso ulovili a zpracovali. My jsme maso nakrájeli, okořenili, namarinovali a usušili. Výsledek opravdu stojí za to. Nejen, že má maso skvělou zvěřinovou chuť, ale krásně se rozpadá na jazyku.
Kančí maso, které najdete v našem pytlíku, pochází z volné přírody. Je typické tím, že je velice lahodné a šťavnaté. Oproti vepřovému masu má výraznou chuť i vůni. Maso se díky své výborné struktuře krásně rozplývá na jazyku. Jeho chuť těžce k něčemu přirovnat, protože je opravdu specifická. Co se týče barvy masa, tak má nejblíže k hovězímu. Chuťově to je ale úplně jiná hitparáda.
O Baroque
Baroque je rodinná firma z Východních Čech. Zaměřují se na zpracování zvěřiny, kterou vykupují přímo od tuzemských myslivců. Jejich poslání je přinášet výrobky s důrazem na kvalitu a zdraví. Suroviny z polí, lesů, sadů a sádek si pečlivě vybírají.
Na jejich stránkách si můžete vybrat z široké nabídky kančího, jeleního, dančího nebo srnčího masa. Vybrat si můžete plec, kýtu, hřbet nebo svíčkovou. Mimo to ale nabízejí i skleničky s kančím sádlem nebo paštikou. Na jejich webu najdete i domácí chlebíčky nebo různé omáčky. Výběr mají opravdu široký a každý milovník zvěřiny si u nich určitě přijde na své. Navíc provozují ještě síť restaurací a kaváren, kde můžete ochutnat nejen zvěřinové speciality.
Složení
Zvěřina - kančí hřbet (98 %), jablečný ocet, sůl, unikátní směs koření, chilli.
Nutriční hodnoty
Počítáno na 100 g výrobku | |
Energetické hodnoty (kJ/kcal) | 1533/453 |
Tuk | 12 g |
Nasycené mastné kyseliny | 6 g |
Sacharidy | < 1 g |
Cukr | 0 g |
Bílkoviny | 69 g |
Sůl | 2 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Naše maso |
---|---|
Hmotnost: | 0.075 kg |
Typ sušeného masa: | Biltong |
Druh masa: | Kančí |
Příchuť: | Originál |
Gramáž: | 50 g |
Pálivost: | Nepálí |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Když jsme rozjeli business se sušeným masem, tak jsme si řekli, že by bylo fajn mít nějaká pravidla nebo postoje a ty dodržovat. O sušeném mase toho víme opravdu hodně a chceme to předat dál.
Víte jaký to je rozjet firmu se sušeným masem, když neumíte ani naklepat řízek? Je to docela maso! Náš praděda měl v Hradci Králové řeznictví. Děda měl přezdívku Špek, vyráběl domácí tlačenku a věděl o mase vše.. A my dva? Nás bavil spíš počítač a sport. A přece se všechno nakonec semlelo tak, že rodinná tradice pokračuje.
Náš příbeh je prostě o tom, jak dva bráchové, co spolu dřív prohodili sotva pár vět ročně a neměli moc společných zájmů rozjeli business se sušeným masem. Jeden se naučil sušit maso, druhej pak chtěl založit rodinnou firmu.