Recept na hovězí pho s masem od Irish Biltong

Máme tady recept od irského kuchaře Gary O’Hanlona, který vyšvihnul vietnamskou polévku pho z Originálu od Irish Biltong. Jestli fandíš experimentům v kuchyni, tak tohle by tě nemělo minout.

pho s biltongem

Garyho O'Hanlon je pravá irská kuchařská celebrita. Jeho restaurace je držitelem mnoha ocenění, on sám píše o vaření do několika magazínů a byl také porotcem v soutěži MasterChef Ireland. Gary o tomto receptu říká: "Miluji čerstvé suroviny a chutě, které je možné z nich dostat."  Společně s Irish Biltong Company pak kromě tohoto receptu zkouší i další kousky, které vám rozhodně taky brzo představíme. S blitongem se prostě dá vařit.

Suroviny

  • 1 litr kuřecího nebo hovězího vývaru
  • 75g Irish Biltong originál (takže 3 balíčky)
  • hrst klíčků
  • 3 stonky jarní cibulky nakrájené na kolečka 
  • 1 chilli paprička nakrájená na kolečka
  • 6 hub shiitake nebo 12 hnědých hub shimeji
  • 24 listů lístků čerstvého koriandru
  • 300 g již uvařených vaječných nudlí 

Postup

Pokud budete používat kuřecí vývar, tak 1 kuřecí skelet zalijte 3 litry vody s kusem zázvoru a hrstkou čerstvých listů máty. Vařte dokud nezůstane v hrnci přibližně 1 litr vody. U hovězího vývaru použijte 3 nebo 4 hovězí kosti, které dejte péct do trouby, dokud nezhnědnou. Pak je zalijte studenou vodou, přidejte ½ cibule, 1 mrkev, 4 bobkové listy, 2 stonky celeru a vařte cca 3 hodiny.

Další postup je velice snadný. Rozdělte vaječné nudle, biltong a všechny ostatní ingredience do  čtyři hlubokých miskek na polévku a zalijte vývarem a okamžitě podávejte.

Irish-Biltong-Pho-by-Gary-O-Hanlon-01_1

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz