Runder - Traditional Biltong 40g
Kód: P153poštovné zdarma.
maso nebude chutnat.
ve všední dny do 24 hodin.
Detailní popis produktu
Chutí a jemností Runder Biltong nejvíce přípomíná maso od Telcka. Holanďani na přípravu používaj jenom to nejkvalitnější hovězí maso z místních chovů. Nenajdete v něm žádný éčka. Trvanlivost je kolem 2 měsíců.. Výrobce doporučuje skladovat v chladu a suchu mimo sluneční záření a teplo.
Složení
Hovězí maso, mořská sůl, koriandr, cibule, česnek, hřebíček, hořčičná semínka, směs koření, ocet a worcestrová omáčka. *Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
Nutriční hodnoty
Počítáno na 100 g výrobku | |
Energetické hodnoty (kJ/kcal) | 1070/256 |
Tuk | 5,6 g |
Nasycené mastné kyseliny | 2,1 g |
Sacharidy | 2,1 g |
Cukr | 2,1 g |
Bílkoviny | 47,2 g |
Sůl | 3,8 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Archiv produktů |
---|---|
Hmotnost: | 0.059 kg |
Typ sušeného masa: | Biltong |
Druh masa: | Hovězí |
Příchuť: | Originál |
Gramáž: | 40 g |
Pálivost: | Nepálí |
Země původu: | Holandsko |
Velká ochutnávka sušeného masa z Finska, Itálie, Holandska a Anglie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Adresa výrobce: Amsteldijk Zuid 78A, 1184 VE, Amstelveen.
Runder je holandská firma založená dvěma kamarády, které očarovala africká příprava sušeného masa. Dávají si záležet na kvalitních surovinách a tradičních postupech. Výsledkem je pak biltong s perfektní strukturou a výbornou chutí. Pojďte si spolu s námi přečist, jak se tohle skvělé sušené maso dostalo na světlo světa.
Vznik Rundrer Biltong
Runder začal jako projekt, kdy si jeden ze zakladatelů, Kyle, začal dělat domácí biltong pro svojí potřebu. V tu dobu pracoval jako kuchař v jedné z restaurací v Amsterdamu, která mimochodem nabízela i biltong. Jejich sušené maso nebylo úplně kvalitní, tak jim Kyle dal pár vzorků svého domácího biltongu. Maso jim tak zachutnalo, že časem si začali objednávat zakázky po kilech.
Když restaurace, ve které Kyle pracoval, otevřela dvě nové pobočky, zvedl se i počet objednávek sušenoho masa pro Kylea. Při práci v restauraci tak mohl vidět, jak biltong zákazníkům chutná. To ho motivovalo, aby se pokusil rozjet firmu na výrobu sušeného masa. Cítil totiž, že jeho produkt má potenciál.
Když Kyle potkal Wesleyho..
Během téhož roku začal Kyle hledat menší kuchyni, kde by mohl vyrábět více sušeného masa a zvýšit produkci. Podařilo se mu najít borce jménem Wesley, který se už pohyboval na trhu se sušeným masem. Navíc měl perfektní kuchyňské prostory připravené pro komerční výrobu. Nejprve si chtěl Kyle pronajmout část kuchyně, ale po pár schůzkách s Wesleym se oba rozhodli, že zkusí rozjet byznys spolu. Sotva se znali, do té doby se viděli jen párkrát, ale od začátku si prostě sedli. Wesley měl kuchyň, Kyle produkt - perfektní kombinace, aby mohli začít expandovat.
Abychom to zkrátili, kluci z Runderu si dali za cíl vyrábět v Holandsku prémiový biltong. Zároveň se pokoušeli přiblížit Jihoafričanům žijícím v Nizozemsku chuť sušeného masa, který znají ze své domoviny. Kyle a Wesley chtěli vzít své zákazníky na cestu Jihoafrickou republikou bez toho, aniž by tam museli reálně být. Kluci jsou na svoje maso hrdí a veřejně hlásí, že vytvořili produkt, za který by se nemuseli stydět ani v Jihoafrické republice.
Jestli tomu tak skutečně je jsme se sami přesvědčili.
Biltongem to nekončí
Je mnoho příběhů o tom, kdo první připravil originální biltong. Pokud budete pátrat opravdu hluboko, zjistíte, že holandští cestovatelé se podíleli na historii přípravy tohotu druhu sušeného masa. Je tedy celkem zajímavé, že většina holanďanů ani nevěděla, co to biltong vlastně je. Poslání Runderu je přinést biltong do Nizozemska a vytvořit zde firmu se skvělým produktem, jako poctu holandským osadníkům, kteří cestovali do Jihoafrické republiky.