Na kolik stupňů a jak dlouho sušit jerky a biltong

Naše odpoveď na nejčastější otázku všech zájemců o domácí sušení. Jerky nebo biltong, odpoveď máme pro oba tábory. Rozdíly jsou dost velké, ale žádná velká vědo to není. Mrni na naše video.

Oba druhy sušeného masa jsou naprosto odlišné a toho se samozřejmě týkají i naprosto odlišné postupy sušení. Tady jsou ty hlavní body.

Jerky

  • malé plátky
  • suší se na roštu
  • max 70 °C
  • 4 - 8 hodin

Biltong

  • dlouhé pruhy
  • suší se ve visu
  • max 40 °C
  • 3 - 5 dní

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné