Recept na hovězí jerky marinované v kořenící směsi Maso Here

Naše směsi koření se hodí na výrobu jak biltongu, tak i jerky. Důkazem toho je další recept od jednoho z vás. Tentokrát to budou beef jerky s příchutí hořčice a chilli od Lukáše Sýkory. Díky!

recept-jerky-koreni

Potřebujeme

Postup

  • Odstraňte z masa veškerý vnější tuk.
  • Maso vcelku vložte na hodinu do mrazáku. Váleček bude na povrchu zmrzlý, ale uvnitř měkký. Díky tomu se bude krásně krájet na tenké plátky. Ideální tloušťka pro beef jerky je kolem 3-4 milimetrů. Ale čím tenčí, tím lepší. Je možné ovšem maso krájet i na proužky. 
  • Do sójové omáčky přidejte 2 lžičky tmavého cukru a 50-60 gramů Základního koření pro výrobu sušeného masa a dobře promíchejte
  • Pak přidejte plátky hovězího masa a nechte přes noc marinovat v lednici
  • Po vyjmutí nechte maso okapat a posypejte ho vybranou příchutí - chilli, hořčice, piri piri apod.
  • Sušíme v sušičce po dobu 2 hodin na 70 stupňů, pak teplotu lehce snížíme a pokračujeme dalších 6 hodin.
  • Hotovo
  • O tom Jak správně skladovat sušené maso se můžeš dočíst v našem článku

 

Poděl se s náma o svůj recept

Máš taky zajímavý recept na sušené maso? Pošli nám ho na jakub@masohere.cz a my ho zveřejníme a ještě se ti odměníme ve formě kreditu ná nákup na našem eshopu.