Proč jsme se rozhodli zrovna pro hořčici?

V Čechách a na Slovensku téměř není domácnosti, kde by se nenacházela v nějaké formě nádoba s hořčicí. Ať už je to klasická plnotučná, kremžská nebo dijonská. To pochopili i výrobci smažených brambůrek a z chipsů s příchutí hořčice se stal hit. Takže jsme začali zkoušet, jak dostat hořčici do našeho masa.

novinka susene maso horcice

Nejme žádný burani z americkýho středozápadu, abychom měli doma všichni v kredenci Jack Daniels BBQ sauce. Jsme Češi (a Slováci) a my si párek máčíme do hořčice. Tak to dělá strejda Ludva ze Lhoty i Tonda z Prahy. Takže jsme si začali lámat hlavu jak na to.

Namáčet jednotlivé kousky sušeného masa v hořčici a pak nechat uschnout? Nééé, to by bylo dost nepraktický. Proto jsme dali přednost hořčici v mleté podobě, která se aplikuje mnohem lépe a skvěle se dávkuje. Tu ti navíc teď už ostatně nabízíme i jako samostatné koření na domácí sušení. Pak už stačilo jen vyřešit kdy a kolik hořčice přidat. Naším cílem bylo zachovat správný poměr mezí žlutou příchutí a masa samotného. A výsledek? Příjemná příchuť, která nezahltí, ale naopak příjemně dráždí svou nezaměnitelnou chutí.

Poprvé jsme tohle žlutý zlato otestovali v hovězí variantě v listopadu a reakce byla neskutečná. "WOW - Tohle prostě musíte prodávat!!!" Nebylo na co čekat. Hořčici se nám pak povedlo namíchat i s krůtím masem a stopku jsme vystavili až jelenovi. Ten za chvilku přijde ve verzi Originál i Chilli, ale jelení hořčice? Tam už nám to respekt k masu nedovolil. Zvěřina je velmi jemná a podle nás by se takto prémiová záležitost neměla kazit dalším kořením.

Hořčici můžeme zakomponovat třeba do nějaké limitky, kterou nám můžeš sám doporučit. Stačí napsat dolů pod článek.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz