Příchuť hořčice

79 Kč / ks
Skladem

Neboj se experimentovat a dej sušenému masu chuť která třeba takovému hovězímu není rozhodně cizí. Přidej trochu našeho hořčičného prášku před sušením a je to!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Maso z hořčicí? No proč ne! A klidně i sušený. V naší nabídce je to novinka a věř nám, že to je hodně zajímavá věc. Takže postup už znáš. Nakrájet, vyválet v základním koření, 12 hodin v octu a pak přidat hořčici. 

Složení

hořčice (jedná se o alergen)

Domácí sušení krok za krokem

Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku.

Krájení

Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti.

Kořenění

Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.

Marinování

Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.

Ochucení

Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.

Sušení

Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení. 

Maso se suší při nízké teplotě. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 6-8 hodinách. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Když jsme rozjeli business se sušeným masem, tak jsme si řekli, že by bylo fajn mít nějaká pravidla nebo postoje a ty dodržovat. O sušeném mase toho víme opravdu hodně a chceme to předat dál.

 

my-jsme-maso-here_2

 

 Náš příběh

Víte jaký to je rozjet firmu se sušeným masem, když neumíte ani naklepat řízek? Je to docela maso! Náš praděda měl v Hradci Králové řeznictví. Děda měl přezdívku Špek, vyráběl domácí tlačenku a věděl o mase vše.. A my dva? Nás bavil spíš počítač a sport. A přece se všechno nakonec semlelo tak, že rodinná tradice pokračuje.

kuba-a-ondra-plas-maso-here_2

Náš příbeh je prostě o tom, jak dva bráchové, co spolu dřív prohodili sotva pár vět ročně a neměli moc společných zájmů rozjeli business se sušeným masem. Jeden se naučil sušit maso, druhej pak chtěl založit rodinnou firmu.

Jak šel čas

2010

Během studia na vysoké škole dostal Ondra nabídku. Strávit půl roku na farmě v Jihoafrické republice. A víte co tam frčí tak, jako pivo u nás? Ano, sušené maso. Nejde tomu nepodlehnout. A naučit se vše o jeho přípravě nebylo na farmě nijak složité. Sušilo se tam totiž ve velkém. 

2011

Po návratu do Čech začal Ondra sušit maso pro své nejbližší okolí. Získané know-how si Ondra trochu "počeštil" a místo antilopího masa sáhnul po hovězím. Směs koření ale zachoval a postup přípravy také. Hrdě se tak hlásil k africkému biltongu. V tu dobu ale nikdo v Čechách netušil, co to vlastně sušené maso je.  

2012 - 2013

Poptávka po mase se neustále zvětšovala. Už se hlasili i kamáradi kamarádů a tak to Ondra konečně rozjel! Založil firmu, pojmenoval ji Hootova Farma a začal maso prodávat všem, kdo si napsal.

2014

Krájet, krájet, krájet, sušit, balit. A takhle každý den. O víkendu prodat. To po čase omrzí každého, takže co s tím? Ondra je na všechno sám, občas pomáhá brácha Jakub a začínají se objevovat první konkurenti. Tady jsme se začali bavit o tom, že by nás asi bavilo to dělat ve velkém.

2015

K Ondrovi se konečně naplno přidal brácha Jakub. Cíl je jasnej - prodávat maso po trzích už Ondru nebaví. Je třeba to to rozjet pořádně a to bude chtít více lidí. Produkt, který lidi do teď našli maximálně na dožínkách nebo městských slavnostech bude třeba dostat mezi lidi jinak. Sušené maso má vše, co přichází do módy. Je přírodní, ručně vyráběné a je za ním příběh. Navíc rodinný business má navíc tu výhodu, že všechny špatný rozhodnutí jdou vždycky hodit na bráchu.

2016

Hootova Farmu jsme přejmenovali na Maso Here. Přeci jenom jako farmáři se necítíme a chtěli jsme něco, co by bylo trochu víc cool. Nakonec vyhrála hláška z filmu Pupendo. Jenom jsme repráky vyměnili za maso. Přestěhovali jsme výrobu do nových prostor a spustili nový eshop. 

2017

Zainvestovali jsme do obalů. Už nelepíme etikety na každý pytlík jako vězni. Konečně máme peckovej celotištěnej obal. Vyrábíme první limitovanou edici, připravujeme dárkové balíčky a naše maso se dostalo až really Dakar.

2018

Už skoro vůbec nejezdíme na trhy. Skvěle se rozjel eshop a začali jsme se věnovat velkoobchodu. Loňský obrat jsme překonali už v dubnu. Naše maso je k dostání v síti Hervis a roste počet prodejců po celé republice. Naše maso si je možné objednat formou předplatného. A protože jsme rodinná firma, tak jsme přibrali do týmu bratrance Jirku. Maso pořád krájíme a balíme ručně. Nejsme žádnej masokombinát...