Příchuť hořčice

99 Kč / ks 199 Kč / ks od 99 Kč / ks
Skladem (>10 ks) Momentálně nedostupné Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Neboj se experimentovat a dej sušenému masu chuť která třeba takovému hovězímu není rozhodně cizí. Přidej trochu našeho hořčičného prášku před sušením a je to!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Maso s hořčicí? No proč ne! A klidně i sušený. V naší nabídce je to novinka a věř nám, že to je hodně zajímavá věc. Takže postup už znáš. Nakrájet, vyválet v základním koření, 12 hodin v octu a pak přidat hořčici.

Složení a dávkování

hořčice

Na 1 kilo masa použij zhruba 8 gramů naší hořčice.

Staň se expertem na sušené maso

Pro výrobu sušeného masa existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možné si každý recept přizpůsobit podle své chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správný master. Pro začátek tedy pamatuj, že:

  • nepřidávej ani žádnou další sůl, je již obsažena v našem základu
  • před krájením dej maso do mrázáku, bude se s ním mnohem lépe pracovat
  • krájej stejné tlusté kousky
  • přidáním trochu octa, změkčí texturu masa
  • tučné maso není vždy špatně, v případě jerky je tuk zvýrazňovačem chuti, u biltongu doporučujeme tuk odstranit

Domácí sušení krok za krokem

Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Taky mužeš mrknout na náš Youtube kanál, kde se všem postpům věnujeme ještě více podrobněji.

Krok 1: Krájení+

Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti.

Krok 2: Kořenění+

A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.

Krok 3: Marinování+

Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.

Krok 4: Ochucení+

Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě dej na 1 kilogram syrového masa zhruba 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr nebo klidně i jiné koření, například Chilli nebo Česnek. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.

Krok 5: Sušení+

Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.

Maso se suší při nízké teplotě (30 - 40°C). Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 2-3 dnech. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.

Krok 6: Balení+

Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Domácí sušení
Příchuť: Hořčice
Gramáž: 35g, 250g
Pálivost: Nepálí
5
7x
4
0x
3
1x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 8.9.2021
Koreníčko jak cumel
5
Avatar autora | 12.1.2021
Velmi kvalitní koření. Nejlepší je složení - prostě hořčice. Vřele doporučuji
5
Avatar autora | 26.12.2020
+ ok

nic

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Víte jaký to je rozjet firmu se sušeným masem, když neumíte ani naklepat řízek? Je to docela maso! Náš praděda měl v Hradci Králové řeznictví. Děda měl přezdívku Špek, vyráběl domácí tlačenku a věděl o mase vše.. A my dva? Nás bavil spíš počítač a sport. A přece se všechno nakonec semlelo tak, že rodinná tradice pokračuje.

my-maso-min

Náš příbeh je prostě o tom, jak dva bráchové, co spolu dřív prohodili sotva pár vět ročně a neměli moc společných zájmů rozjeli business se sušeným masem. Jeden se naučil sušit maso, druhej pak chtěl založit rodinnou firmu.

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz