Sójová omáčka 500ml

149 Kč / ks
Skladem (>10 ks)

Přinášíme ti parádní sójovku na výrobu tvých vlastních jerky. Díky pomalé a čistě přírodní fermentaci je zajištěna nejvyšší jakost s ohledem na tu nejlepší chuť. Navíc je bez lepku!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pokud investuješ hodně do kvalitního masa a dalších ingrediencí, které používáš na domácí sušení, tak nelze opomenout kvalitní sójovku. Fermentace probíhá pomalu a trvá několik měsíců. Díky čistě přírodní fermentaci obsahuje omáčka kolem 150 až 250 senzoricky aktivních chuťových složek. Má jemnou a vyváženou chuť a vyznačuje se světlehnědou barvou a zemitou vůní. Aby výhod nebylo málo, tak naše sójovka je proti běžným variantám navíc bez lepku.

Složení a dávkování

pitná voda sójové boby jedlá sůl kvasný ocet

Na 1 kilo masa použij 80 ml sójové omáčky. (Pokud jdeš sušit jerky, nezapomeň také na kořenicí základ a worcester omáčku..)

Staň se pravým jerky masterem

Pro výrobu jerky existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možné si každý recept přizpůsobit podle své chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správný jerky master. Pro začátek tedy pamatuj, že:

  • nepřidávej ani žádnou další sůl, je již obsažena v našem základu
  • před krájením dejte maso do mrázáku, bude se s ním mnohem lépe pracovat
  • krájejte stejné tlusté kousky - výsledné jerky bude stejně vysušené
  • přidáním trochu octa, změkčí texturu jerky
  • tučné maso není vždy špatně, v případě jerky je tuk zvýrazňovačem chuti
  • správné jerky se suší do té doby, než se mu začnou kroutit okraje

Domácí sušení krok za krokem

Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Taky mužeš mrknout na náš Youtube kanál, kde se všem postpům věnujeme ještě více podrobněji.

Krok 1: Krájení+

Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky.

Krok 2: Kořenění+

A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.

Krok 3: Marinování+

Okořeněné maso dej do dózy, kde ho prolij naší Sójovou omáčkou nebo Worcestrovou omáčkou. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ještě doporučujeme přidat Jablečný ocet, je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.

Krok 4: Ochucení+

Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat marinádu a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.

Krok 5: Sušení+

Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající marinádu. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.

Maso doporučujeme sušit ze začátku na max (cca 70°C) a po 1-2 hodinách stáhnout teplotu na 50°C. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po pár hodinách. Malý TIP jak poznat že už se maso přesušuje: Začnou se kroutit okraje. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.

Krok 6: Balení+

Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Domácí sušení
Hmotnost: 0.612 kg
Objem: 500 ml
Další: Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 3.2.2022
produkt mi byl doporučen a ,,OK,,
5
Avatar autora | 1.2.2022
velice dobrá sojovka
5
Avatar autora | 17.5.2021
+ s porovnáním s vitanou nebo soj. máčkami od vietnamcu, má toto méně soli, lepší výraznější chuť. V jerky je sojovka základ a tato u mě zatím výhrává.

5
Avatar autora | 26.4.2021
Sojovka je chuťově lahodná a hodně mě překvapila.Vřele doporučuji....

Víte jaký to je rozjet firmu se sušeným masem, když neumíte ani naklepat řízek? Je to docela maso! Náš praděda měl v Hradci Králové řeznictví. Děda měl přezdívku Špek, vyráběl domácí tlačenku a věděl o mase vše.. A my dva? Nás bavil spíš počítač a sport. A přece se všechno nakonec semlelo tak, že rodinná tradice pokračuje.

my-maso-min

Náš příbeh je prostě o tom, jak dva bráchové, co spolu dřív prohodili sotva pár vět ročně a neměli moc společných zájmů rozjeli business se sušeným masem. Jeden se naučil sušit maso, druhej pak chtěl založit rodinnou firmu.

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz