Vaječná omeleta s biltong powderem

Nic není jednodušší, než míchaná vajíčka. Ale občas to už bývá celkem nuda. Stačí ale přidat powder vyrobený třeba z Originál od Maso Here a uvidíte, jaké zajímavé chutě může nabrat i tak obyčejné jídlo jako je vaječná omeleta. Originální směs koření Maso Here použitá v našdem mase dodává tomuto jednoduchému pokrmu nový rozměr, kterým se přenesete přímo na dobrodružnou cestu do světa exotických příchutí.

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 2 lžičky biltong powderu (vyrobeného podle popisu níže)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžička oleje nebo másla pro smažení
  • Kousky biltongu a avokádo na ozdobu (volitelné)

Postup:

Příprava biltong powderu

Abychom vlastně vůbec mohli začít, tak je potřeba si prášek připravit (pokud ji už nemáte hotovou směs koupenou). Postup je snadný. Vyberte si biltong dle chuti (třeba v našem eshopu) a ten pak doma v mixéru rozdrťe na jemný prášek. Není třeba ho nijak dále upravovat. Veškeré koření (včetně soli a pepře) už je obsaženo v biltongu. 

Příprava omelety

Vejce rozklepněte do mísy a přidejte biltong powder. Omeletu můžete solit a pepřit podle své chuti, ale pamatujte, že biltong powder již obsahuje koření, takže je vhodné ochutnat až na konci. Smíchejte vejce a biltong powder dohladka vidličkou nebo metličkou.

Smažení:

Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo na střední teplotu. Přelijte směs s vejci na rozehřátou pánev. Smažte omeletu asi 2-3 minuty nebo dokud není na spodní straně pevná. Poté opatrně otočte omeletu, aby se usmažila i druhá strana. Pokračujte v pečení dalších 2-3 minut.

Servírování:

Omeletu přeneste na talíř a ozdobte ji kousky biltongu a avokádem, pokud máte rádi. Podávejte ihned a můžete si vychutnat unikátní chuť vaječné omelety s biltongovým nádechem.

Tento recept by měl přinést nový rozměr do klasické vaječné omelety díky přidanému biltong powderu. Dobrou chuť!

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz