Mandlový francouzský toast s biltongovým práškem

Už jste někdy cítili vůni nadýchaného toastu, který se mísí s vůní mandlí a exotického biltongu? Pokud ne, připravte se na jedinečný gastronomický zážitek s naším receptem na francouzský mandlový toast s biltongovým práškem. Tato kombinace chutí vás přenese do světa sušeného masa, kde se následně potká s francouzskou elegancí.

toast2-min

Suroviny

  • 4 krajíce chleba (ideálně bílý nebo francouzský)
  • 2 vejce
  • 50 ml smetany
  • 100 g mandlí, nasekaných
  • 4 lžíce másla
  • 4 vejce (na přípravu nahniličko vařených vajec)
  • Biltongový prášek (ideálně z originálu - více o tomto kouzelném prášku njdeš zde)
  • Javorový sirup (na dochucení, podle chuti)

Postup

  • Předehřejte troubu na 180° C
  • Rozšlehejte vejce a smetanu v misce.
  • Namočte krajíce chleba do vaječné směsi a nechte "louhovat" po dobu 5 minut.
  • Po vyjmutí obalte namočený toast z obou stran do nasekaných mandlí.
  • Obalený toast lehce osmahněte na másle na pánvi.
  • Přesuňte ho do trouby a nechte ho "doběhnout" po dobu 5 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.
  • Uvařte vejce nahniličko ve vroucí vodě po dobu 4-5 minut.
  • Po vytažení vajec je lehce naťukněte a ponořte na chvíli do studené vody, aby se dobře loupala. Nenechte je vychladnout!
  • Odloupněte vrcholek skořápky vařených vajec a posypte je biltongovým práškem.
  • Servírujte spolu s mandlovým tostem a případně dochuťte javorovým sirupem podle své chuti.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz