Grilovací marináda z koření od Maso Here

Už nějakou dobu prodáváme skvělé produkty na domácí sušení masa. Věděli jste ale, že některé naše koření a omáčky můžete použít i na grilování? Je léto a Češi maso na ohni prostě milují. Proto jsme se rozhodli připravit recept se základem z našeho koření na grilovací marinádu, která se perfektně hodí k vepřové krkovici nebo kotletě, ale i ke kuřecímu nebo hovězímu.

marinada-min

Ingredience pro 4 porce

Postup

Připrav si větší mísu nebo krabičku s uzavíratelným víčkem. Do mísy nalij zhruba 100 ml sojové omáčky a zhruba 50 ml olivového oleje. Do ní nasypej jednu velkou lžíci našeho základního koření a jednu čajovou lžičku česnekového koření. Přidej třtinový cukr, lžičku dijonské hořčice. Poté si vem půlku cibule, nakrájej na jemno a přidej do marinády. Pak přidej dvě čajové lžičky našeho jablečného octu, aby maso bylo krásně vláčné a měkké. Závěrem přidej sůl a pepř. Vše pořádně zamíchej. Ideálně použij mixér, aby se všechny chutě krásně spojily.

Teď přichází ta nejdůležitější část: ochutnávání. Pro výraznější česnekovou chuť přidej víc česnekového koření. Pokud máš rád trochu pikantnější maso, přidej naše koření Chilli nebo Piri-Piri. Jestli naopak upřednostňuješ sladší marinádu, tak přidej trochu třtinového cukru. Tady už to je opravdu na každém z vás, jak marinádu dokončíte. Můžeš přidat i sušené bylinky, nastrouhaný česnek nebo med. Meze se fantazii nekladou. Důležité je, abyste marinádu opravdu ochutnali. Pak už do ni stačí jen vložit krkovičku, kotletu nebo jakékoliv maso. Pořádně promíchat a nechat marinovat alespoň 24 hodin v ledničce (čím déle maso budeš marinovat, tím bude jemnější a chutnější). Doporučujeme nechat v krabičce se zavřeným víčkem, nebo můžete mísu “uzavřít” kuchyňskou fólií.

Při grilování pak marinádu nevylévejte! Až položíte krkovičku na gril a začne se péct, tak zbylou marinádou maso pravidelně potírej. Maso bude opečené krásně dozlatova a bude mít fantastickou chuť. Podávejte s chlebem, hranolkami nebo grilovanou zeleninou.

Všem masožravcům přejeme Dobrou chuť!