Worcester omáčka 500 ml

149 Kč / ks
Skladem (>10 ks)

Aromatická omáčka perfektní na dochucení jídel a sušeného masa. Jemně pikantní nádech se silným aromatem dodá masu specifickou chuť, která ho povznese na další úroveň.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dlouho jsme vybírali, jakou worcestrovku do nabídky zařadit. Po dlouhém ochutnávání jsme konečně našli toho pravého adepta: výborná chuť, kvalitní zpracování a minimálně éček (je tam pouze barvivo). Worcester má řadu využití. Asi každý ho doma používá jako ochucovadlo do polévek, guláše, k masu nebo do tataráku. Používá se ale i při sušení jerky. Když přidáš kapku v přípravě, marináda hned dostane další škálu chutí. Buď můžeš worcester použít jako chuťový komponent, který bude jerky pouze dochucovat, nebo jako hlavní přísadu a přidat ho trochu víc. Vyzkoušej tohle tekuté černé štěstí a usuš si doma svoje autentický jerky.

Složení a dávkování

voda ocet cukr jedlá sůlvínošvestková povidlasměs kořeníbarvivo E 150drajčatový prášekaromatachilli extraktčesnekový extrakt

Na 1 kilo masa použij 2-3 lžičky worcester omáčky. (Pokud jdeš sušit jerky, nezapomeň také na kořenicí základ a sójovou omáčku..)

Staň se pravým jerky masterem

Pro výrobu jerky existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možné si každý recept přizpůsobit podle své chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správný jerky master. Pro začátek tedy pamatuj, že:

  • nepřidávej ani žádnou další sůl, je již obsažena v našem základu
  • před krájením dejte maso do mrázáku, bude se s ním mnohem lépe pracovat
  • krájejte stejné tlusté kousky - výsledné jerky bude stejně vysušené
  • přidáním trochu octa, změkčí texturu jerky
  • tučné maso není vždy špatně, v případě jerky je tuk zvýrazňovačem chuti
  • správné jerky se suší do té doby, než se mu začnou kroutit okraje

Domácí sušení krok za krokem

Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Taky mužeš mrknout na náš Youtube kanál, kde se všem postpům věnujeme ještě více podrobněji.

Krok 1: Krájení+

Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky.

Krok 2: Kořenění+

A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.

Krok 3: Marinování+

Okořeněné maso dej do dózy, kde ho prolij naší Sójovou omáčkou nebo Worcestrovou omáčkou. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ještě doporučujeme přidat Jablečný ocet, je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.

Krok 4: Ochucení+

Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat marinádu a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.

Krok 5: Sušení+

Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající marinádu. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.

Maso doporučujeme sušit ze začátku na max (cca 70°C) a po 1-2 hodinách stáhnout teplotu na 50°C. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po pár hodinách. Malý TIP jak poznat že už se maso přesušuje: Začnou se kroutit okraje. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.

Krok 6: Balení+

Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Domácí sušení
Hmotnost: 0.6 kg
Objem: 500 ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Víte jaký to je rozjet firmu se sušeným masem, když neumíte ani naklepat řízek? Je to docela maso! Náš praděda měl v Hradci Králové řeznictví. Děda měl přezdívku Špek, vyráběl domácí tlačenku a věděl o mase vše.. A my dva? Nás bavil spíš počítač a sport. A přece se všechno nakonec semlelo tak, že rodinná tradice pokračuje.

my-maso-min

Náš příbeh je prostě o tom, jak dva bráchové, co spolu dřív prohodili sotva pár vět ročně a neměli moc společných zájmů rozjeli business se sušeným masem. Jeden se naučil sušit maso, druhej pak chtěl založit rodinnou firmu.

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení