Kampotský pepř červený 20g
Související produkty
Detailní popis produktu
Červený kampotský pepř se sbírá zcela zralý na vrcholu pepřové sezony a díky dlouhému zrání je plný fruktózy, která mu dává jedinečnou sladko-ovocnou chuť. Tzv. „červený pepř“ v růžové barvě, který je známý u nás, vůbec není pepřem a je tak mylně označován. Jedná se o pepřovec brazilský, který roste stromově a je oblíbený pro svou barvu a fotogeničnost.
Certifikáty pravosti
Udělej si Biltong s červeným kampotským pepřem doma
Přichystali jsme si pro tebe postup, jak si náš prémiový biltong s kampotským pepřem můžeš udělat v domácí sušičce nebo troubě.
KrájeníOčisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti. |
KořeněníMaso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 15 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse. |
MarinováníOkořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé. |
OchuceníVyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Sáhni po drceném červeném kampotském pepři a na 1 kilogram syrového masa ho použij 12,5 gramů. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Pepř pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat do sušičky. |
SušeníPokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení. Maso se suší při nízké teplotě. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 6-8 hodinách. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet. |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření, octy a marinády na sušené maso |
---|---|
Hmotnost: | 0.07 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pepperfield je firma, která do Čech dováží a prodává nejlepší pepř na světě. Založili ji dva kamarádi David a Klára, které učarovala Kambodža a chuť kampotského pepře. Firma spolupracuje s vyhlášenými českými restauracemi, kam dodává svůj vysoce kvalitní produkt. Na jejich e-shopu najdete přirozeně balení jednotlivých druhů pepře, ale narazíte zde na nejrůznější produkty jako čokoládu, alkohol nebo máslo. Pepperfield ale není jen e-shop. Je to i projekt, který se snaží za férové ceny odkupovat certifikovaný kampotský pepř od kambodžských farmářů a tím je zároveň podporovat.