Koření, octy a marinády na sušené maso

Nejprodávanější

kour min
Tekutý kouř s aroma Hickory 100 ml
Skladem (>10 ks)
1127/100
 
od 119 Kč
kour min
 
199 Kč
ocet min
 
99 Kč
sojovka min
 
149 Kč
zaklad jerky min
Kořenicí základ na jerky 125g
Skladem (>10 ks)
P175
 
109 Kč
koreni zaklad jerky 250g min
Kořenicí základ na Jerky 250g
Skladem (>10 ks)
P212
 
199 Kč
24 položek celkem
koreni cesnek 250g min
199 Kč
P133
prichut cesnek min
99 Kč
P086
grilovani na ryby 250g min
199 Kč
P232
grilovaci koreni na steaky 250g min
199 Kč
P231
grilovani s bylinkami 250g min
199 Kč
P233
koreni chilli 250g min
Chilli příchuť 250g
Skladem (>10 ks)
199 Kč
P132
koreni chilli min
Chilli příchuť 30g
Skladem (>10 ks)
99 Kč
P085
cerveny pepr
149 Kč
P174
zaklad biltong min
109 Kč
P084
koreni zaklad 250g min
199 Kč
P125
zaklad jerky min
109 Kč
P175
koreni zaklad jerky 250g min
199 Kč
P212
ocet min
99 Kč
P083
sojovka min
149 Kč
P149
worcester min
149 Kč
P230
koreni piripiri 250g min
Piri Piri příchuť 250g
Skladem (>10 ks)
199 Kč
P135
koreni piri min
99 Kč
P087
koreni horcice 250g min
Příchuť hořčice 250g
Skladem (>10 ks)
199 Kč
P134
koreni horcice min
Příchuť hořčice 35g
Skladem (>10 ks)
99 Kč
P088
DIY jerky min
1 199 Kč
S119
set biltong pepr
327 Kč –6 %
309 Kč
S118
kour min
od 119 Kč
1127/100
kour min
199 Kč
P136
grilovani uzena sul 250g min
Uzená sůl 350g
Skladem (>10 ks)
199 Kč
P234

Koření je základ. Trefit správný poměr hned na poprvé nemusí být tak snadné jak se zdá. My ti tak přinášíme nabídku vlastních směsí, kde budeš přesně vědět, kolik čeho je potřeba použít. Pokračovat 

Domácí sušení krok za krokem

Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku.

Krájení

Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti.

Kořenění

Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.

Marinování

Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obrátit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.

Ochucení

Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.

Sušení

Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení. 

Maso se suší při nízké teplotě. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 6-8 hodinách. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení