Koření, octy a marinády na sušené maso

Nejprodávanější

Tekutý kouř s aroma Hickory 100 ml
 
119 Kč
Detail
ocet500ml
 
89 Kč
Detail
koreni na susene maso zaklad 2
 
89 Kč
Detail
zakladni koreni 250g
Základní koření 250g
Skladem (> 10)
P125
 
175 Kč
Detail
Tekutý kouř s aroma Hickory 200 ml
 
199 Kč
Detail
koreni horcice masohere
Příchuť hořčice 35g
Skladem (> 10)
P088
 
89 Kč
Detail
15 položek celkem
cesnek
199 Kč
P133
prichut cesnek
89 Kč
P086
chilli
Chilli příchuť 250g
Skladem (> 10 ks)
199 Kč
P132
koreni chilli masohere
Chilli příchuť 30g
Skladem (> 10 ks)
89 Kč
P085
ocet500ml
89 Kč
P083
maso here sojova omacka
149 Kč
P149
piripiri
Piri Piri příchuť 250g
Skladem (> 10 ks)
199 Kč
P135
koreni pirpiri masohere
Piri Piri příchuť 35g
Skladem (> 10 ks)
89 Kč
P087
horcice
Příchuť hořčice 250g
Skladem (> 10 ks)
199 Kč
P134
koreni horcice masohere
Příchuť hořčice 35g
Skladem (> 10 ks)
89 Kč
P088
DIY box
1 199 Kč
S116
Tekutý kouř s aroma Hickory 100 ml
119 Kč
P115
Tekutý kouř s aroma Hickory 200 ml
199 Kč
P136
zakladni koreni 250g
Základní koření 250g
Skladem (> 10 ks)
175 Kč
P125
koreni na susene maso zaklad 2
89 Kč
P084

Koření je základ. Trefit správný poměr hned na poprvé nemusí být tak snadné jak se zdá. My ti tak přinášíme nabídku vlastních směsí, kde budeš přesně vědět, kolik čeho je potřeba použít. Pokračovat 

Domácí sušení krok za krokem

Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku.

Krájení

Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti.

Kořenění

Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.

Marinování

Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obrátit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.

Ochucení

Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.

Sušení

Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení. 

Maso se suší při nízké teplotě. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 6-8 hodinách. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.